Isortoq

Isortoq er placeret blot fem kilometer fra indlandsisens stejle, hårde og dramatiske begyndelse

Fakta
  • Isortoq er Tasiilaqs mindste bygd
  • 5 kilometer fra Indlandsisen
  • Mange ekspeditioner begynder her
  • Isortoq betyder "det tågede hav"
  • Har gode jagtområder
  • Har omkring 70 indbyggere

Om Isortoq

Isortoq ligger omkring 100 km west fra Tasiilaq på Grønlands østkyst. For dem der krydser indlandsisen, er bygden noget særligt. Hvis du kommer fra vest, er bygden det første bebyggede område som du møder efter over 600 km med is. Isortoq er ofte slutpunktet for ekspeditioner over indlandsisen, fordi det er tæt på iskappen. Isortoq betyder det tågede hav, da man i gamle dage sagde, at der var så meget tåge ved vandet, at kajakroeren ikke kunne se sin egen pagaj, når han dyppede den i vandet

Området for de hårdføre

Isortoq er placeret blot fem kilometer fra indlandsisen begyndelse. Der er der ingen fjelde til at give læ til de små huse fra storme som rammer området og man får et klart billede af, hvad inuitterne var oppe i mod i den ofte nådesløse artiske natur. Dog er der en god grund til grundlæggelsen af bygden der, da området giver god jagtmuligheder. De mange øer, fjorde og bugter kombineret med en god portion isflager og store isbjerge gør området til et paradis for sæler og andre vilde dyr. Tag til bygden, hvor nogle af grønlands mest hårdføre jægere og hundeopdrættere er dannet, som er forudsætningen for overlevelse både i dag, men også førhen. 

Oplevelser i Isortoq

SORT BY

Transport i Isortoq

Hvordan kommer jeg dertil?

Transport med helicopter fra Kangerlussuaq til Nuuk og derefter videre til Kulusuk. Fra Kulusuk er der afgange med helikopter som forbinder bygderne i området.

Hvordan kommer jeg rundt?

Til fods eller til søs med lokale. 
Hundeslæde er alment transportmiddel i vinter- og forårsperioden.