Niaqornat

Fakta
  • Betyder "det hjerteformede"
  • 'Byen ved verdens ende' er filmet her
  • Placeret ved nordkysten af Nuussuaq øgruppe
  • Bygden har omkring 55 indbyggere

Om Niaqornat

Niaqornat ligger på nordkysten af vidstrakte Nuusuaq halvø, som deler Diskobugten og Uummannaq Fjord. Befolkingen er afhængige af jagt og fiskeri og der er talrige forskellige dyrearter i området. I 2007 var der så mange at Grønlands Naturinstitut lavede en afdeling i bygden for at kunne studere vildtlivet i lokalområdet, som i øvrigt er placeret tæt på is og en smuk udsigt over Uummannaq bugt. Global opvarming har betydet at livet i havet har ændret sig og dette kan også ses i det område. 

Niaqornat har ikke en kirke, men et skolekapel som en forlængelse af skolen, hvoraf der også er en servicebygning med badefaciliteter og vaskeri. For at sikre bygden en indtjening, har de lokale beboere lavet et anpartsselskab, kaldet KNT aps, som påbegyndte produktionen i den lokale fiskefabrik, som ellers ville blive lukket ned. På samme tid, er turisme også en indtægtskilde for bygden og man arbejder med at få flere turister til.

Oplevelser i Niaqornat

SORT BY

Transport til Niaqornat

Hvordan kommer jeg dertil?

Transport med helikopter

Flyv fra Kangerlussuaq til Ilulissat og derfra videre til Qaarsut med fly. Tag med helikopter fra Qaarsut til Uummannaq og så videre til Niaqornat

Hvordan kommer jeg rundt?

Til fods eller til søs med lokale. 
Hundeslæde er alment transportmiddel i vinter- og forårsperioden.