Nuuk

Storby, højhuse, hygge, kultur, rock, gourmetrestauranter, caféer, modeforretninger, kunst, nationalmuseum og universitet - præcis sådan skal en hovedstad være.

Fakta
 • Grønlands hovedstad
 • Hed før også Godthåb
 • ca. 16.800 indbyggere
 • Grundlagt i 1728 af den dansk-norske missionær Hans Egede
 • Har to bygder
 • På en stor halvø ved mundingen af et gigantisk fjordkompleks

Om Nuuk

I Nuuk er det meste af Grønland samlet. En fjerdedel af landets befolkning bor i hovedstaden, og her er is, hvaler, storslået natur, tradition og myte. Alt det, de fleste forestiller sig, må være landets hjertekule. Hovedstadens hjerte er stort, og der er plads til fornyelse og nytænkning.

Det ser I på en kort vandretur fra Kolonihavnen med de smukke, gamle bygninger til centrum med et tagdækket Bræt, som i gamle dage var stedet, hvor der kunne købes friskfangede råvarer med hjem.

Transport til Nuuk

I dag, købes friskfanget proviant i de moderne bygninger på gågaden i centrum. Gå videre forbi kulturhuset Katuaq med den bølgende Nordlys-facade. Fald ind på caféer og nyd et glas med koldt eller en lækker café latte. Læg vejen forbi Grønlands Universitet og Naturinstitut og nyd moderne arkitektur, som på fantastisk vis falder i et med naturen.

Ankomst til Nuuk

Kort vej til ro

Tag en sejltur langs kysten og få fred og ro i sjæl og krop. Nyd udsigten til Myggedalen med de små kulørte huse liggende som perler på en snor. Ture på fjorden til gamle bosættelser skal også være en varm anbefaling. I kommer undervejs helt tæt på de kolossale havpattedyr; pukkelhvaler og vågehvaler. En heldagstur til Isfjorden dybt inde i fjorden er et must. Zigzag går det mellem isskosser hele vejen ind til gletsjeren.

Ski, snowboard og golf

Om vinteren og foråret anbefaler vi dig en tur på ski, langrend på velpræparerede løjper såvel som slalom, snowboard eller snescooter. Fra fjeldtoppen er der en formidabel udsigt over den hvide verden omkranset af blå fjorde i det fjerne.

Byens turarrangører giver gode råd! Fortæl dem om jeres ønsker og få dem opfyldt – om det så er klatring eller et slag golf på byens særegne golfbane!

Vidste du?

 • 100 km asfalt har byen at gøre godt med til sine 4000 biler.
 • Ferie eller arbejde? Rejser til hovedstaden – også i kombination med andre byer. Kontakt Grønlands Rejsebureau og hør om mulighederne.
 • I juli 2012 fik Grønland sit første storcenter. Bygningen har ti etager, hvoraf to af dem har butikker, med kontorer og parkeringskælder er Nuuk Center det største bygningsværk i Grønland. 
 • At mattak er sund flæskesvær tilberedt af hvalens yderste hudlag med spæk, og er sprængfyldt med c-vitaminer og omega n-3 fedtsyrer. 
 • Grønlands længste skilift ligger i Nuuk og er på omkring 1.000 meter.
 • Er vi inde eller ude? Nyd udsigt til fjord og fjeld gennem de enorme panorama-vinduer på svømmehallen ’Malik’. Svømmehallen er åben året rundt. 
 • Grønlands første og største vandkraftværk ligger i Nuuk. I alt er fem værker i drift, som forsyner seks byer – Ilulissat, Nuuk, Tasiilaq, Qaqortoq, Narsaq og Sisimiut. Resultatet er, at næsten 70 pct. af Grønlands elektricitet kommer fra CO2-fri vandkraft.

Oplevelser i Nuuk

Storby, højhuse, hygge, kultur, rock, gourmetrestauranter, caféer, modeforretninger, kunst, nationalmuseum og universitet - præcis sådan skal en hovedstad være.

Transport til Nuuk

Hvordan kommer jeg dertil?

Vi flyver dagligt fra den internationale lufthavn i Kangerlussuaq til Nuuk.

Som den største by i Grønland er Nuuk tæt forbundet med det øvrige Grønland.

Hvordan rejser jeg rundt?

Nuuks centrum kan sagtens opleves til fods. Byens vejnet er på 100 km og du kan også komme rundt i byen med bus eller taxa. Med båd kan du komme til de nærliggende bygder. Om vinteren kan du opleve byen på ski ad oplyste langrendsspor.