Sisimiut

Sisimiut er et eksempel på en moderne by med et opland, der i den grad tiltrækker mennesker med hang til frisk luft og fysiske udfordringer.

Fakta
 • Grønlands næststørste by
 • Hed før også Holsteinsborg
 • ca. 5500 indbyggere
 • Grundlagt i 1856
 • Har tre bygder
 • På vestkysten lidt nord for polarcirklen

Om Sisimiut

Grønlands sjæl trives i landets næststørste by, der viser sig fra sin bedste side året rundt. Byen er kendt for sin foretagsomhed og iværksættertrang. Begynd med en tur i den gamle bydel, så historien kan forplante sig, før I indtager gader, butikker og caféer. Vi anbefaler selvfølgelig også gåture i ’baglandet’ for eksempel til søen, der er et af byens åndehuller.

Hvad er en storby uden et kulturhus? Sisimiuts udgave af slagsen, Taseralik, lokker med udstillinger, biograf, musik og teater. En arkitektonisk perle med tilbud til både gæster og indbyggere. I det hele taget er der gang i byen, hvilket ikke mindst skyldes alle de unge på uddannelsesinstitutionerne.

Af sted på slæden eller til fods

I skal af sted på hundeslæde. Op på mederne med kusken, der professionelt styrer sin flok af pelsede motorer op og ned ad fjeldet, rundt om hjørner og ud i det hvide og blå. I bestemmer selv, hvor lang tid, I vil bruge. Hytter ligger spredt rundt omkring i området og er perfekte til overnatning. Vandring til toppen af Kællingehætten er også en klassiker i Sisimiut. Har I god tid, kan I vælge den 160 km lange klassiske vandretur til Kangerlussuaq. Om vinteren kan I tage turen på snescooter.

For de seje

Sisimiut er et paradis for alle, der ikke kan få nok af udfordringer i alle afskygninger. Sportsfreaks – og alle andre – kan få afprøvet disciplinerne motion og leg efter temperament og mod. Hvad med at prøve kræfter med Arctic Circle Race, et langrendsløb over 160 kilometer med udsigt til fjerne horisonter. Også rollen som tilskuer til verdens hårdeste skiløb er værd at tage med. Byen er en smeltedigel af fest og farver i de dage, løbet foregår. Eller måske kan vi lokke med dykning i det iskolde vand?

 

Vidste du?

 • Kaffemik lever i bedste velgående blandt gæstfrie Sisimiutter.
 • World of Greenland Arctic Circle (WOGAC) arrangerer et utal af ture:  Indlandsis, moskusokser, hvaler, forladte bygder, hundeslæder og vandreture tilbage i tiden.  Kom bare an!
 • Mange unge kommer til byen for at uddanne sig til arktiske ingeniør ved Center for Arktisk Teknologi.
 • Tag på Brættet og køb fisk og kød fra moskusokser og rensdyr. Bare at se udvalget er imponerende.
 • Air Greenland er fast sponsor af Arctic Circle Race. Selskabet stiller tillige med et medarbejderhold, der tør give sig i kast med ’Verdens hårdeste skiløb’.
 • Hotel Sisimiut tilbyder 4-stjernede konferencefaciliteter og er et populært valg for kurser, møder og konferencer.  Et samarbejde med kulturhuset åbner for konferencer for flere hundrede.
 • Knud Rasmussen Højskolen har selvfølgelig solpaneler, og byen udmærker sig ved flere energivenlige bygninger.

Oplevelser i Sisimiut

Sisimiut er et eksempel på en moderne by med et opland, der i den grad tiltrækker mennesker med hang til frisk luft og fysiske udfordringer.

Transport til Sisimiut

Hvordan kommer jeg dertil?

Beflyves med Dash-8

Mindst fire gange om ugen har Air Greenland fly til Sisimiut fra den internationale lufthavn Kangerlussuaq. Til Kangerlussuaq er der fra Danmark/Europa om sommeren op til syv afgange, om vinteren fire ugentlige afgange.

Hvordan kommer jeg rundt?

Tag bus eller taxi. Om vinteren er der ski, snescooter og hundeslæder populære transportmidler.