Covid-19

Opdateret 22. januar 2021 

Særlige regler vedrørende rejser under Covid-19

Herunder kan du læse hvilke regler og anbefalinger du bør følge ved rejser. Vær opmærksom på at disse kan ændre sig fra dag til dag. 

Vi beder alle holde sig orienteret på Grønlands Landslægeembedes hjemmeside www.nun.gl

Er du ramt af indrejseforbuddet og har spørgsmål til din rejse i januar eller februar, så skal du kontakte 34 33 35

Har du øvrige spørgsmål til Air Greenland angående rejse, så kontakt 70 12 12

  

 

Grundet Myndighedernes nye udmeldinger, vil alle rejsende til Grønland i januar modtage en ny rejseplan. Nogle rejsende vil opleve at rejsedatoen rykkes frem, og derfor opfordres alle til at tjekke den fremsendte rejseplan.

Air Greenland samarbejder med Coronasekretariatet på højtryk for at få sendt alle nye rejseplaner ud hurtigst muligt. Rejsende vil modtage rejseplanen automatisk og bedes venligst ikke selv at tage kontakt.

Alle rejsende d. 8. og den 12. januar er ved at blive kontaktet telefonisk.

Det er muligt at tjekke sin rejse via bookingnummeret på forsiden af airgreenland.gl under ’Min flybillet’ og se status på afrejsedato. Bookingnummeret vil være det samme som på købstidspunktet og alle som er på samme bookingnummer vil blive flyttet sammen.

Vær opmærksom på, at rejseplanen fremsendes på den mail eller det mobilnummer, der er benyttet ved købet af rejsen. Husk også at tjekke spamfilter på mailen. Såfremt rejsen er købt via et rejsebureau, skal bureauet kontaktes.

Det er IKKE muligt at få en anden rejsedato i januar, end den som tilbydes på den nye rejseplan. Hvis du ønsker at få refunderet din rejse kan du kontakte Air Greenland via kontaktformularen øverst på denne side. 

Check-in i Kastrup Lufthavn & negativ Coronatest

Alle rejsende skal fortsat fremvise en SUMUT-kvittering og negativ Covid-19 testsvar ved check-in i Kastrup. Husk også, at medbringe mundbind til hele rejsen. Læs desuden alle regler for indrejse her.

Alle rejsende der ikke allerede har bestilt tid til en Coronatest, skal bestille gennem rigshospitalets testprocedure, som er beskrevet her.

Alle der har en returrejse til Grønland i februar vil automatisk få refunderet deres rejse. Det gælder også passagerer med billetter hvor udrejsen er i februar og hjemrejsen er i marts.

Afhængigt af betalingskort kan der gå op til 6 uger før alle pengene er at se på korthaverens konto. Vær opmærksom på at pengene kan gå ind af flere omgange over flere dage.

Hvis billetten er købt via en rejseagent, så er det rejseagenten der skal kontaktes i forbindelse med refundering eller ændring.

Alt salg via hjemmeside og rejsebureauer af billetter til indrejse i Grønland vil være lukket i januar og februar, og der henvises til Coronasekretariaet, såfremt der ønskes køb af ny billet.

Myndighederne har overtaget flyvningerne til Grønland, som dermed overgår til nødberedskab. Det betyder at myndighederne (Coronasekretariatet) visiterer alle rejsende i februar. Visiteringen foregår gennem Sullissivik.gl, som vil have en formular tilgængelig fra og med d. 15. januar. Linket vil være tilgængeligt på www.nun.gl fra og med denne dato.

Alle rejseansøgninger vurderes ud fra et nødvendighedsprincip, som vil blive beskrevet snarest muligt og sikre, at alle samfundskritiske funktioner kan opretholdes.

Alle rejsende i januar, på ruten mellem København og Kangerlussuaq, kan fortsat frem til og med 31. januar 2021 gratis ændre rejsedato til en sammenlignelig afgang på samme strækning eller få refunderet rejsen.

Der gælder normale billetbetingelser for alle rejser efter 28. februar 2021. Læs mere om billetbetingelserne her. Dette gælder også såfremt, at du ændrer din billet fra januar til anden afgang i 2021.

Ønsker man ændring af billetten eller refundering bedes man udfylde formularen øverst på denne side.

Har du købt din rejse gennem en rejseagent bedes du kontakte denne i forbindelse med refunderingen.

Ønsker du at ændre din atlantbillet, kan du gøre det på ’Min flybillet’ på Air Greenlands forside eller ved at udfylde formularen, som du også finder øverst på denne side.

Takuss billetter

Takuss billetten kan ændres til samme type billet og den nye rejsedato kan senest være den 30. november 2021. Du kan ikke ændre din billet til følgende datoer:

  • 1. januar til 31. januar
  • 1. februar til 28 februar
  • 12. marts 2021 til 11. april 2021
  • 21. juni 2021 til 15. august 2021

Standard og Premium billetter

Standard- og Premiumbilletter kan ændres til samme type billet og den nye rejsedato kan senest være den 30. november 2021.

Hold dig altid opdateret på rejseregler på Landslægeembedets hjemmeside

 

Man skal have en negativ Covid-19 test samt kvittering på udfyldt SUMUT-blanket, før man kan rejse til Grønland. Læs mere om indrejse til Grønland på www.nun.gl.

Hvis man har afgivet en negativ Covid-19 test inden afrejse og udfyldt SUMUT-blanketten kan man rejse til følgende byer, hvorefter du skal gå i karantæne:

Aasiaat
- Ilulissat
Kangerlussuaq
- Maniitsoq
- Nuuk
- Narsaq
- Narsarsuaq
- Paamiut
- Qasigiannguit
- Qaqortoq
- Qeqertarsuaq
- Sisimiut

Læs mere om regler for re-test ved videre rejse til bygder i Grønland som ikke står på listen herover, på www.nun.gl eller se grafik nederst på denne side.

Køb af billet

Rejsende til destinationer, hvor re-test er påkrævet, skal opholde sig i en by med sundhedscenter, før videre rejse. Derfor er det nu ikke længere muligt at købe en sammenhængende billet på airgreenland.gl mellem København og de destinationer hvor re-test er påkrævet.

Ønsker du, at købe en billet fra København til en destination hvor re-test er påkrævet, skal du købe to seperate billetter. Husk, at du skal kunne fremvise en ny negativ Covid-19 test inden din videre rejse.

Læs mere på www.nun.gl

Fra den 30. september 2020 er alle rejsende påkrævet at bære eget mundbind eller visir som dækker både næse og mund på hele rejsen. Børn under 12 år er undtaget.

Mundbindet kan tages af når man skal spise. Det anbefales at tage et nyt ubrugt mundbind på efter måltidet.

Læs mere om brug af mundbind på www.nun.gl

Læs her hvordan man bruger ansigtsmaske korrekt.

Rejsende fra København til Kangerlussuaq skal gennemføre check-in ved Air Greenlands check-inskranke. Det er ikke være muligt at checke ind online eller ved selvbetjeningskioskerne i lufthavnen.  

Ved check-in i Københavns Lufthavn skal du være opmærksom på at følge myndighedernes krav i forbindelse med rejse til Grønland. Læs mere på Landslægeembedets hjemmeside www.nun.gl

Læs mere om Københavns Lufthavns retningslinjer for passagerer på www.cph.dk

For at vi sammen hurtigst muligt kan få dig igennem check-in i København bedes du have følgende dokumenter klar ved check-in:

  • Legitimation (pas, kørekort el. bopælsattest)
  • Kvittering for indsendt Sumut-blanket
  • Negativt resultat af Covid-19-test, der er max 72 timer gammel

Du kan købe billetter som normalt på airgreenland.dk.

Læs mere om rejserestriktionerne på nun.gl

Vi vil bede vores kunder være opmærksomme på, at situationen med Covid-19 kan ændre sig fra dag til dag.

Du kan følge med på denne hjemmeside, som altid vil blive opdateret i takt med myndighedernes udmelding, eller følge udmeldinger på Landslægeembedets hjemmeside www.nun.gl.

Hygiejne og komfort

Først og fremmest skal du altid følge Politiet i Grønland og Det Grønlandske Landslægeembedets anvisninger og holde dig orienteret herom.

Af hensyn til Covid-19 virussen tager Air Greenland forskellige foranstaltninger. Vi har gennemgået vores processer og beredskabsplaner og tilføjet ekstra udstyr som handsker, masker og ekstra desinficeringsmidler til vores fly.
Herudover har vi udvidet rengøringen efter hver flyvning og ved vores check-in skranke har vi sat ekstra håndsprit op. Vi minder alle vores gæster om at holde god afstand, når de færdes i lufthavnen og følge Myndighedernes anbefalinger.

Vi anbefaler alle passagerer at holde en god håndhygiejne. Rejs gerne med noget håndsprit – du må tage op til 100 ml håndsprit med i håndbagagen.

Hvis du føler dig utilpas eller syg under rejsen, kontakt da vores kabinebesætning eller stationspersonale – de er uddannet i at tage hånd om dig.

Vi skal gøre opmærksom på at puder og tæpper er fjernet fra flyvningerne mellem Danmark og Grønland

Underholdning:

Aviser ombord på Air Greenlands ruter er blevet fjernet som en forbyggende sikkerhedsforanstaltning for at minimere risikoen for smittespredning. Du kan downloade Air Greenlands Club Timmisa-app og hente aviser og magasiner direkte på din mobil eller tablet når du skal rejse. 

Servering af mad på atlantafgange:

Der serveres en boks med rugbrødssnack, kage, smør, bolle, bestiksæt og kold anretning samt en halv liter vand på økonomiklassen, ombord på atlantflyveren.

På Premium class serveres der en bakke med en kold anretning med laks, ost, lune boller og lidt til den søde tand samt et udvalg af sodavand og vand.

Du skal kontakte kabinepersonalet eller stationspersonalet, som vil informere dig om, hvordan du skal forholde dig.

Du kan læse hvad symptomerne på Corona smitte er på Landslægeembedets hjemmeside. Sundhedsspørgsmål bedes henvendes til Naalakkersuisut's hotline +299 801100.

Vi beder vores passagerer være opmærksomme på at der nu vil være sædetildeling på alle vores indenrigsruter med Dash-8.
Passagerernes sædenummer vil fremgå på boardingkortet. Hvis du er i tvivl om hvilket sæde du er blevet tildelt, er du velkommen til at spørge kabinepersonalet.
Sædetildelingen sikrer at familier og andre grupper kan sidde sammen på vores indenrigsruter, ligesom vi kender det på vores atlantrute. Samtidigt vil det effektivisere arbejdsrytmen for Air Greenlands personale og dermed mindske ventetiden for vores passagerer. Vi har arbejdet på denne ændring for at forbedre kundeoplevelsen siden årsskiftet. Derfor kunne vi også meget hurtigt tilbyde dette, da de grønlandske myndigheder anbefalede det d. 12. marts.

Generelt følger Air Greenland de anbefalinger og restriktioner som de grønlandske myndigheder udsender. De grønlandske myndigheder er: Politiet I Grønland og Landslægeembedet.

For Atlantflyveren gælder de danske myndigheders påbud og restriktioner, derfor gælder eksempelvis maskepåbuddet ombord på atlantflyveren.