Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Graviditet og helbred

At flyve i 10 kilometers højde med 900 km i timen er uskadeligt. For enkelte passagerer, gravide, kronisk syge og andre er der dog visse hensyn at tage med i betragtning.

Gravid?

Regler for rejser under graviditet med ét barn:

 • Man kan rejse uledsaget indtil 4 uger før forventet termin – til graviditetens uge 36.
 • Mellem 4 og 2 uger før forventet termin - graviditetens uge 37 – 38: Kræves lægeerklæring på, at man kan rejse og flyvetiden pr. strækning må maksimal udgøre 4 timer.
 • 2 uger eller mindre før forventet termin – efter graviditetens uge 38.: Flyvninger mellem Grønland og Danmark samt internt i Grønland accepteres ikke.

Regler for rejser under graviditet med tvillinger, trillinger eller flere:

 • Mellem 12 til 8 uger før forventet termin - graviditetens uge 28 – 32 - kræves lægeerklæring på, at man kan rejse og flyvetid pr. strækning må maksimal udgøre 4 timer.
 • 8 uger til 4 uger før forventet termin - graviditetens uge 32 – 36, rejsen anbefales ikke, men i særtilfælde kan flyets kaptajn autorisere rejsen, og der kræves lægeerklæring for at man kan rejse. Flyvetiden må maksimal udgøre 4 timer.
 • 4 uger eller mindre før forventet fødsel, accepteres ikke på ruteflyvninger.

Alkoholpåvirket?

Trykket i kabinen kan betyde, at din krop reagerer anderledes på alkohol, end du er vant til. Af hensyn til sikkerheden og de øvrige passagerer kan vi afvise påvirkede passagerer ved gaten. Ligeledes kan vi afvise at servere alkohol under flyvningen.

Elektroniske cigaretter?

Air Greenland tillader ikke brug af elektroniske cigaretter om bord. Elektroniske cigaretter ser realistiske ud og afgiver dampe, som nemt kan forveksles med cigaretrøg og derfor tolkes, som at rygning ombord er tilladt. 

Er du kronisk syg?

Passagerer, der lider af hjerte- eller luftvejsproblemer, kan opleve ubehag på grund af trykforholdene i kabinen. En tommelfingerregel er følgende: Kan du uden besvær gå op og ned ad en trappe til første sal, kan du også gennemføre en flyvning. Det er altid en god idé at tage lægen med på råd.

Er du opereret for nylig?

Spørg din læge til råds, før du rejser.

Bærer du smitte?

Lider du af følgende, må du ikke flyve i den periode, du smitter:

 • Mæslinger
 • Røde hunde
 • Skoldkopper

Er du ramt af kighoste og fåresyge, må du ikke flyve, mens sygdommen er i kroppen.

Generelt må du ikke flyve under alvorligere smittefarlige sygdomme. 

Særlige behov?

Har du brug for hjælp undervejs, kan du reservere hjælp der, hvor du køber rejsen. Gør det så hurtigt som muligt og senest 48 timer før afrejsen. Under alle omstændigheder skal reservationen pr. mail eller telefonisk til Air Greenland eller dit rejsebureau være så udførlig som muligt, så vi ved præcis, hvad vi skal have klar allerede ved check-in, og til du når din endelige destination.

Vi kan hjælpe:

 • Rejsende med nedsat mobilitet i form af assistance med kørestole
 • Uledsagede børn
 • Til rejsende med spædbørn har vi babylift på vores Airbus mellem Danmark og Grønland
 • Ældre rejsende med bagage mm.
 • Rejsende som har vanskeligt ved at kommunikere; tolkning, oversættelse mm.
 • Andre tilfælde – spørg os endelig

Blinde

En synshandicappet (blind eller stærkt svagtseende) passager kan medbringe en ledsager under rejsen, såfremt den synshandicappede passager ikke på anden vis er under forsvarlig ledsagelse før, under og efter selve flyvningen. Der ydes 100% rabat på billetter til blindeledsagere, dog skal der foreligge en dokumentation fra Dansk Blindesamfunds hovedkontor, der giver ret til at medtage en seende voksen ledsager. Der betales et administrationsgebyr samt lufthavnsafgifter. Reservationer til blindeledsagere oprettes af vores callcenter. Passagerer, der både har et syns- og et hørehandicap (døv-blinde) kan ikke rejse uden ledsager.

Blinde med førerhund

Rejsende med et svært synshandicap må medbringe hund i flyet. Den skal føres i snor og bære mundkurv. Den må ikke optage et sæde og ikke blokere gangen. Kontakt os i god tid, når du skal flyve til eller fra Grønland til Danmark, så eventuelle tilladelser er på plads før rejsen.

Medicin og ilt

Medbring al nødvendig medicin til hele flyveturen i håndbagagen, så du har den ved hånden. Har du brug for ilt undervejs eller har din egen iltflaske, beder vi dig kontakte os i god tid før rejsen. Hvis du har brug for ilt kan vi arrangere dette, mod et gebyr.

Særlig assistance i Københavns Lufthavn

Falck er parat med assistance til kørestolsbrugere og svært bevægelseshæmmede. Bestil assistancen, der hvor du køber din rejse og senest 48 timer før afgang. I check-in skal du gøre opmærksom på, at du har bestilt særlig assistance.