Børn og spædbørn

Børn er særdeles velkomne!

Børn under 2 år får ikke eget sæde, men eget sikkerhedsbælte og redningsvest. Rejser I på en økonomiklasse i vores Airbus, der flyver mellem Kangerlussuaq og København, har vi babylifte til børn under 9 måneder. Liften skal være bestilt minimum 24 timer før afrejse, men har I glemt det så spørg endelig vores personale ved check in.

Børn og spædbørn

Børn er særdeles velkomne! Også når de rejser alene.

Spædbørn

Vi anbefaler, at dit raske nyfødte spædbarn er mindst syv dage gammelt, før han eller hun skal på sin første flyvetur. Spørg eventuelt sygehus eller din læge til råds. Du må gerne bringe en pusletaske samt en babylift.

Børn under 2 år

På Takuss, Standard og Standard Flex får børn, der ikke er fyldt 2 år, får 90% rabat på rejsens pris for en voksen, eksklusiv skatter og afgifter. Barnet får ikke eget sæde, og skal sidde på skødet af en person på minimum 15 år. Barnet får eget sikkerhedsbælte og redningsvest.

Det er muligt at booke spædbørn på businessklasserne Premium og Premium Flex. Spædbarnet får ikke eget sæde, (kan dog tilkøbes) og skal sidde på skødet af en person over 15 år. Såfremt du vil rejse med spædbarn på Premium eller Premium Flex, skal spædbarn bookes som barn. Dog skal det bemærkes, at der ingen børnerabat er på Premium og Premium Flex.

Kun et barn under 2 år pr. voksen

Det er kun muligt at bestille on-line til ét barn under 2 år pr. voksen. Skal du rejse med flere end et barn, kan du bestille på et rejsebureau eller via Callcentret på +299 70 12 12.

Pris for to børn under 2 år

For det ene barn betales samme pris som for et barn under 12 år. Dette barn skal kunne sidde selv i et flysæde eller i en medbragt autostol, som monteres på sædet. Autostolen må være maksimalt 65 cm i længde og bredde, og højden må være op til 45 cm. Stolen må vende fremad eller bagud.

Børn mellem 2 og 11 år

Børn, der er fyldt 2 år, men endnu ikke 11 år, kan få op til 50 % rabat på voksenprisen eksklusiv skatter og afgifter. Barnet får sit eget sæde. Dog skal det bemærkes at der ingen børnerabat er på Premium og Premium Flex.

Uledsagede børn

Bestil rejsen til et uledsaget barn via vores kontorer i lufthavnene, på rejsebureau eller hos Callcentret på +299 70 12 12. Barnet skal være minimum 5 og maksimalt 15 år gammel.

Når du bestiller rejsen skal du oplyse navn, adresse og telefonnummer på de personer, der henholdsvis afleverer og modtager barnet. Personen, der afleverer barnet, skal blive i lufthavnen eller heliporten indtil maskinen er lettet.

Skal barnet skifte til andet fly eller helikopter, skal du oplyse navn, adresse og telefonnummer på kontaktpersoner i den pågældende by. Det er dog ikke nødvendigt, hvis barnet skal skifte i Kangerlussuaq, hvor vi har en pasningsordning.

OBS Der skal ud over billetprisen betales et ledsagergebyr på 250 kr. pr. rejsedato.

Af sikkerhedshensyn kan vi kun medbringe et begrænset antal uledsagede børn pr. afgang.

Download "Erklæring for uledsaget barn"

Praktisk information

Bestilling af babylift

I vores Airbus, der flyver mellem Kangerlussuaq og København, er der babylifte til børn under 9 måneder og med en vægt på mindre end 11 kg og 65 cm i længden. Bestil liften senest 24 timer før afrejse hos et af vores kontorer, på et rejsebureau eller Callcentret på tlf. +299 70 12 12. Det er gratis at låne liften, der kun kan bruges på økonomiklasserne.

Barnevogne og klapvogne

Barnevogne skal være pakket forsvarligt ind i en barnevognspose.

Fuldt sammenklappelige paraplyklapvogne kan medbringes gratis. Klapvognen forsynes med navn ved check-in, og afleveres til lastning umiddelbart før ombordstigning.

Mad

Senest 48 timer før afgang kan du bestille baby- eller børnemenu til rejser på ruterne mellem Grønland og Danmark. Maden kan bestilles online sammen med rejsen.

Underholdning

For de lidt større børn er der underholdning i form af tegnefilm og musik.

Puslebord

På mindst et af toiletterne på ruterne mellem Danmark og Grønland findes et puslebord.