Tryghed på din rejse

Opdateret 18. september 2020 

 

*BemærkNye anbefalinger vedrørende indrejse til Grønland pr. 19. september 2020. Læs mere på www.nun.gl*

Af hensyn til Covid-19 virussen har Air Greenland igangsat en række forskellige foranstaltninger i tæt samarbejde med myndighederne. Vores passagerers sikkerhed og velfærd er vores største bekymring, og derfor følger vi enhver udvikling nøje for at tilpasse situationen bedst muligt. Denne side vil blive opdateret løbende efterhånden som situationen udvikler sig. 

Vi vil opfordre alle rejsende til Grønland, til at holde sig orienteret på Landlægeembedets hjemmeside, hvor den seneste rejsevejledning findes. Tryk her for at se rejsevejledningen.

Vi opfordrer også alle rejsende til at undersøge alle gældende regler og påbud i forbindelse med rejse i de enkelte lande før afrejse.

Har man en aflyst billet som følge af fartplansændringen, vil man få en alternativ rejsedato automatisk. Såfremt Air Greenland ændrer din rejseplan og den nye rejseplan er ubelejlig for dig, kan du kontakte os via denne formular og anmode om en anden rejseplan eller refusion. Læs mere om vores generelle betingelser i befordringsbestemmelserne.

 

FAQ

 

Fra den 21. juli 2020 er begrænsningerne for antallet af indrejsende til Grønland ophævet.

Man skal stadigvæk have en negativ Covid-19 test samt kvittering på udfyldt SUMUT-blanket, før man kan rejse til Grønland. Læs mere om indrejse til Grønland på www.nun.gl.

Hvis man har afgivet en negativ Covid-19 test inden afrejse og udfyldt SUMUT-blanketten kan man rejse til følgende byer uden yderligere restriktioner:

Aasiaat
- Ilulissat
Kangerlussuaq
- Maniitsoq
- Nuuk
- Narsaq
- Narsarsuaq
- Paamiut
- Qasigiannguit
- Qaqortoq
- Qeqertarsuaq
- Sisimiut

Læs mere om regler for re-test ved videre rejse til bygder i Grønland som ikke står på listen herover på www.nun.gl eller se grafik nederst på denne side.

Køb af billet

Rejsende til destinationer, hvor re-test er påkrævet, skal opholde sig i en by med sundhedscenter, før videre rejse. Derfor er det nu ikke længere muligt at købe en sammenhængende billet på airgreenland.gl mellem København og de destinationer hvor re-test er påkrævet.

Ønsker du, at købe en billet fra København til en destination hvor re-test er påkrævet, skal du købe to seperate billetter. Husk, at du skal kunne fremvise en ny negativ Covid-19 test inden din videre rejse.

Læs mere på www.nun.gl

Fra Danmark til Grønland igennem Island (transit):

Hvis du skal rejse til Grønland fra Danmark igennem Island, er der ingen krav om Covid-19 test ved ankomst til Keflavik fra Danmark. Selvom man er i transit på Island, så er det dog stadig et grønlandsk krav, at skal du have foretaget en Covid-19 test før afrejse til Grønland. Testen samt SUMUT-blanket skal fremvises før ombordstigning på Air Greenlands flyvning mellem Keflavik og Nuuk. Vær opmærksom på, at den negative Covid-19 test ikke må være mere end 5 dage gammel, når du skal flyve til Grønland fra Island. Bemærk at, det fra 1. juli 2020 kun vil være muligt at få taget en Covid-19 test på Island mod betaling.

Vigtigt:

  • Før du rejser til Island, skal du udfylde denne blanket tidligst 72 timer før afrejse.
  • Før du rejser til Grønland skal du udfylde SUMUT-blanketten.

Hvis du har overnatning i Island i forbindelse med transit før videre rejse, anbefaler de islandske myndigheder at du skal opholde dig i isolation på dit hotel eller i privatindkvartering, indtil du skal flyve videre til Grønland.
Hold dig orienteret om de Islandske myndigheders løbende påbud og anbefalinger på deres hjemmeside

Rejsende på atlantruten, frem og tilbage mellem Kangerlussuaq og København, er påkrævet at bære eget mundbind som dækker både næse og mund. Dette er påkrævet fra den 15. juni og børn under 6 år er undtaget.

I København: Mundbind skal bæres når man møder op i lufthavnen og under hele rejsen. Læs mere om København Lufthavns regler og krav her.

I Kangerlussuaq: Mundbind skal bæres ved ombordstigning på flyet og indtil man forlader Københavns Lufthavn.

Mundbindet kan tages af når man skal spise. Det anbefales at man tager et nyt ubrugt mundbind på når man har spist. 

I Grønland vil mundbind kunne købes i dagligvarerbutikkerne Pilersuisoq, Pisiffik og Brugsen, samt en række andre butikker i Grønland.

Påbuddet gælder ikke for rejsende som kun rejser på Air Greenlands indenrigsruter, men vi anbefaler alle vores passagerer at anskaffe sig et mundbind inden afrejse. 

Læs her hvordan man bruger ansigtsmaske korrekt.

Rejsende fra København til Kangerlussuaq skal fra 15. Juni gennemføre check-in ved Air Greenlands check-inskranke. Det vil midlertidigt ikke være muligt at checke ind online eller ved selvbetjeningskioskerne i lufthavnen.  

Ved check-in i Københavns Lufthavn skal du være opmærksom på at følge myndighedernes krav i forbindelse med rejse til Grønland. Læs mere på Landslægeembedets hjemmeside www.nun.gl

Læs mere om Københavns Lufthavns retningslinjer for passagerer på www.cph.dk

For at vi sammen hurtigst muligt kan få dig igennem check-in i København bedes på have følgende dokumenter klar ved check-in:

  • Legitimation (Pas, kørekort el. bopælsattest)
  • Kvittering for indsendt Sumut-blanket
  • Negativt resultat af Covid-19-test

Grundet Covid-19 og en lavere efterspørgsel på rejser har Air Greenland valgt at suspendere ruten mellem Narsarsuaq og København i hele 2020.  

De berørte passagerer vil automatisk få tilsendt en ny rejseplan med rejse via Kangerlussuaq. Hvis den nye rejseplan er ubelejlig for kunden, kan de kontakte vores kundeservice ved at udfylde denne formular på vores hjemmeside og bede om en alternativ rejsedato eller refusion.   

Der kan gå op til 6 uger før pengene er refunderet.  Hvis din billet er købt hos en rejseagent, skal du kontakte din rejseagent. 

Vi beder vores kunder om at have tålmodighed da vores kundeservice i øjeblik arbejder hårdt på at gøre de nye muligheder tilgængelige. 

Du kan købe billetter til Danmark som normalt på airgreenland.dk.

Læs mere om rejserestriktionerne på nun.gl

Læs også mere om det tilrettede trafikprogram ovenover. 

Vi vil bede vores kunder være opmærksomme på, at situationen med Covid-19 kan ændre sig fra dag til dag.

Du kan følge med på denne hjemmeside, som altid vil blive opdateret i takt med myndighedernes udmelding, eller følge udmeldinger på Landslægeembedets hjemmeside www.nun.gl.

Hygiejne og komfort

Først og fremmest skal du altid følge Politiet i Grønland og Det Grønlandske Landslægeembedets anvisninger og holde dig orienteret herom.

Af hensyn til Covid-19 virussen tager Air Greenland forskellige foranstaltninger. Vi har gennemgået vores processer og beredskabsplaner og tilføjet ekstra udstyr som handsker, masker og ekstra desinficeringsmidler til vores fly.
Herudover har vi udvidet rengøringen efter hver flyvning og ved vores check-in skranke har vi sat ekstra håndsprit op. Vi minder alle vores gæster om at holde god afstand, når de færdes i lufthavnen og følge Myndighedernes anbefalinger.

Vi anbefaler alle passagerer at holde en god håndhygiejne. Rejs gerne med noget håndsprit – du må tage op til 100 ml håndsprit med i håndbagagen.

Hvis du føler dig utilpas eller syg under rejsen, kontakt da vores kabinebesætning eller stationspersonale – de er uddannet i at tage hånd om dig.

Vi skal gøre opmærksom på at puder og tæpper er fjernet fra flyvningerne mellem Danmark og Grønland

Underholdning:

Aviser ombord på Air Greenlands ruter er blevet fjernet som en forbyggende sikkerhedsforanstaltning for at minimere risikoen for smittespredning. Du kan downloade Air Greenlands Club Timmisa-app og hente aviser og magasiner direkte på din mobil eller tablet når du skal rejse. 

Servering af mad på atlantafgange:

Fra den 15. juni vil der igen blive serveret sandwiches ombord på atlantflyveren.

Du skal kontakte kabinepersonalet eller stationspersonalet, som vil informere dig om, hvordan du skal forholde dig.

Du kan læse hvad symptomerne på Corona smitte er på Landslægeembedets hjemmeside. Sundhedsspørgsmål bedes henvendes til Naalakkersuisut's hotline +299 801100.

Vi beder vores passagerer være opmærksomme på at der nu vil være sædetildeling på alle vores indenrigsruter med Dash-8.
Passagerernes sædenummer vil fremgå på boardingkortet. Hvis du er i tvivl om hvilket sæde du er blevet tildelt, er du velkommen til at spørge kabinepersonalet.
Sædetildelingen sikrer at familier og andre grupper kan sidde sammen på vores indenrigsruter, ligesom vi kender det på vores atlantrute. Samtidigt vil det effektivisere arbejdsrytmen for Air Greenlands personale og dermed mindske ventetiden for vores passagerer. Vi har arbejdet på denne ændring for at forbedre kundeoplevelsen siden årsskiftet. Derfor kunne vi også meget hurtigt tilbyde dette, da de grønlandske myndigheder anbefalede det d. 12. marts.

Generelt følger Air Greenland de anbefalinger og restriktioner som de grønlandske myndigheder udsender. De grønlandske myndigheder er: Politiet I Grønland og Landslægeembedet.

For Atlantflyveren gælder de danske myndigheders påbud og restriktioner, derfor gælder eksempelvis maskepåbuddet ombord på atlantflyveren.