Aftale om det civile SAR-beredskab forlænget

Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) og Air Greenland har forlænget det nuværende Search and Rescue (SAR) helikopterberedskab i Grønland til den 31. december 2018. Dermed råder Arktisk Kommando også over SAR-helikopteren i 2018.

 

”Arktisk Kommando har et godt og positivt samarbejde med Air Greenland om helikopterberedskabet i Grønland. Dette kom bl.a. til udtryk under redningsindsatsen i forbindelse med oversvømmelsen i Nuugaatsiaq”., siger chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jesper Jørgensen. Indholdet af aftalen gældende for perioden 1. januar 2016 til og med 31. december 2017 er derfor forlænget på et år uden yderligere ændringer. Det civile SAR beredskab består af en dedikeret S61 helikopter med base i Kangerlus-suaq, som er standby 24 timer i døgnet, 7 dage i ugen alle årets 365 dage. Det er sup-pleret med en Bell 212 helikopter med base i Qaqortoq, som er standby 8 timer i døgnet, mandag til og med lørdag og hele året. Begge helikoptere er udstyret med et hoist system, der muliggør evakueringer fra havoverfladen, skibe/joller, fra dybe kløfter og fra ufremkommelige fjeldtoppe. Besætningen, som typisk består af to piloter, en mekaniker plus en hoist operatør, skal ved et udkald kunne mobiliseres på maksimum en time.

 

Air Greenland træner specifikt i alle former for redningsopgaver og deltager beredvilligt i alle øvelser initieret af Arktisk Kommando. Det er sådan et samarbejde som både øvelsesmæssigt og operationelt giver et optimalt beredskab til gavn for hele det grønlandske samfund.

”Air Greenland er glade og stolte over, at de dedikerede medarbejdere, der gør en fantastisk flot og uegennyttig indsats, nu har mulighed for at fortsætte dette vigtige arbejde, som også overordnet set giver en ekstra dimension i vores helikopterkompetencer i selskabet.”, siger Air Greenlands Chief Commercial Officer Maliina Abelsen.

”Arktisk Kommando ser frem til at kunne fortsætte samarbejdet med Air Greenland om helikopterberedskabet i 2018”, tilføjer generalmajor Kim Jesper Jørgensen slutteligt.