Et godt år i Air Greenland

”2016 har været et godt år for selskabet, hvor vi for hele året oplevede en vækst i passagermængder på 8 %. I juli sidste år havde vi endvidere passagerrekord, da over 20.000 passagerer fløj over Atlanten med selskabet. Væksten er resultatet af vores strategiske arbejde med at sænke priserne på hjemmemarkedet og øge andelen af turister til Grønland.” fortæller bestyrelsesformand Søren Lennert Mortensen.

 

Omsætningen i 2016 var 1.307 mio. kr., hvilket er en stigning på 82 mio. kr. i forhold til 2015. Årets resultat før skat og før en særlig nedskrivning af selskabets Airbus 330-200s værdi er 110,8 mio. kr.

Selskabet valgte dog i 2016 at nedskrive værdien af sin Airbus 330-200 ekstraordinært med 70 mio.kr., hvilket bringer årets resultat før skat ned til 40,8 mio. kr. Afskrivningen er sket som følge af, at markedsværdien af flyet er faldet.

 

”2016 var et travlt år - i marts gennemførte vi vores største dagsprogram i forbindelse med Arctic Winter Games og over højsæsonen gennemførte selskabet det største trafikprogram nogensinde. Det har været et travlt år med et flot resultat, og jeg vil gerne takke alle medarbejderne for deres store indsats.” afslutter Søren Lennert Mortensen.

 

Væksten i 2016 er fortsat ind i 2017, og efterspørgsel for højsæsonen i år er god. Det reflekteres også i datterselskaberne, som ligesom sidste år må henvise kunder til sæson 2018 grundet udsolgte salgsperioder på sengekapacitet.

 

Selskabets nuværende strategi fortsætter således, men allerede over efteråret begynder arbejdet med en ny strategi som forbereder selskabet på en nye vilkår og vækstmuligheder med den vedtagne lufthavnspakke.