Vejen til en bæredygtig turismeudvikling

Den 21. november holdt The Arctic Cluster of Raw Materiale deres årlige Greenland Conference. Konferencens fokus i år var bl.a. på, hvordan de kommende infrastrukturprojekter i Grønland kan sikre en bæredygtig økonomisk vækst.

Air Greenlands kommercielle direktør Maliina Abelsen slog under paneldebatten fast, at lufthavnsplanerne giver nye muligheder for Grønland og for Air Greenland:

”Infrastruktur er kernen i Grønlands fremtidige udvikling - både til lands, til vands og i luften - og når det kommer til luften, så er Air Greenland klar til en ny fremtid. De kommende lufthavne giver nye vækstmuligheder både indenrigs og udenrigs, hvor vores kunder i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq kan opleve flere frekvenser, og kortere rejsetid til og fra Grønland. Og de nye landingsbaner vil gøre Grønland mere tilgængelig og dermed gives fundamentet for at udvikle turismen.”

Fundamentet for en udvikling indenfor Grønlands infrastruktur er overordnet strategi og planlægning, hvilket også fyldte på konferencen.

”Vækst i turistsektoren ser vi allerede i dag har stor betydning for hoteller, turoperatører, restauranter og for Air Greenland. Men potentialet er større - turistsektoren kan blive en bærende erhvervssøjle - det forudsætter dog en langsigtet bæredygtig national turiststrategi på tværs af sektorer; Selvstyret, kommuner og erhvervslivet.” afslutter Maliina Abelsen.