Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Hundeslæde i Grønland

Ulloriaq med sit hundeslædespand nær Sisimiut. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Ulloriaq med sit hundeslædespand nær Sisimiut. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Hundeslæde i Grønland - Oplev den hvide verden

Lydløse meder, halsende hunde og et majestætisk landskab forude, til højre og venstre. Kulden bider lidt i næseborene, men hvad betyder det for en uforglemmelig oplevelse? Kusken på hundeslæden har styr på samtlige haler, der rettes ind på hans kommando. Passageren kan trygt læne sig tilbage og bruge alle sanser på bare at være til stede og nyde den storslåede grønlandske natur.

Hundeslædeture

Hvis du gerne vil have en oplevelse for livet, og prøve en hundeslædetur, så skal du rejse til Grønland i vintermånederne. Det er på denne årstid, at du kan opleve det storslåede Grønland fra den mest autentiske side, der er en hundeslæde. En tur på hundeslæde bringer dig rundt i landet på en helt unik måde, og som en ekstra oplevelse, er det også i disse måneder, at man har størst chance for at se nordlys

Hundeslædeture i Grønland kan bookes i alle afskygninger fra få timer til flere dage med overnatninger i fangsthytter og telte. Der er sørget for alt fra forplejning til formfuldendt og varm beklædning. Det er kun dig og din eventyrlyst der sætter grænser for din rejse med hundeslæde.

Hundeslædetur i Ilulissat

Vi kan blandt andet anbefale en to dages hundeslædetur til Den døde bræ. Turen går ud fra Ilulissat, ud over Store Akinnaq til Nalluarsuk, hvorfra der er udsigt til Eqi-bræen. Derefter flyver slæderne hen over den tykke is mellem isbjergene.

Se flytider og book fly til Ilulissat her

Hundeslædeturer i Kangerlussuaq  

Er I til ekspeditionslignende ture, så vælg for eksempel turen mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Turen varer tre dage, og I overnatter i fangsthytter og telte. Som en del af teamet er I med til at lave mad, pakke slæden og fodre hundene. 

Ankommer I i sommersæsonen til Diskobugten, er der endda mulighed for en tur på hundelæde i midnatssol. Turen går til Lyngmarksbræen, hvor der er en mageløs udsigt over hele Diskoøen.

Der er ingen bedre måde at opleve Grønland på end ved at køre hundeslæde i knitrende sne og med tolv ivrige hunde som forspand - et transportmiddel, som fangere og fiskere har brugt gennem århundreder og stadig bruger, når sne og is ligger tykt og solidt.

Lokale udbydere af hundeslædeturer i Kangerlussuaq :

Kan man køre på hundeslæde alle steder i Grønland?

Det er muligt at køre på hundeslæde nord for polarcirklen. Nogle af de nemmeste byer at komme til på vestkysten er Kangerlussuaq og Sisimiut. Vil du gerne opleve den grønlandske østkyst, så skal du tage til Tasiilaq og Kulusuk.

Du kan finde den destination i Grønland der passer dig bedst her, og booke en flybillet til en oplevelse for livet

Lokale udbydere af hundeslædeture i Sisimiut:

Lokal udbyder af hundeslædeture i Qeqetarsuaq:

Vidste du?

  • Ture med hundeslæde kan foregår fra det øjeblik, den første sne er faldet og isen har lagt låg på fjorde og søer." Slædehunde findes kun nord for polarcirklen og i Østgrønland.
  • Slædernes facon afhænger af, om de skal bruges til kørsel på havis, over fjelde eller i dyb sne.
  • Gennem mere end 1.000 år er slædehundenes fysik og psyke udviklet, så de i dag er en af de stærkeste arbejdshunde i verden.
  • Siger kusken ili, ili, ili drejer hundespandet til højre, siger kusken iu, iu, iu skifter retningen og turen går mod venstre.
  • Husk solcreme med højt faktortal. Solen og refleksionerne er meget stærke.
  • World Of Greenland og Grønlands Rejsebureau har tilbud, der passer til dig og med udgangspunkt i Kangerlussuaq, Sisimiut samt Ilulissat og andre byer i Diskobugten.