alert-black.png Der er i øjeblikket travlhed i Kundeservice. Vi beder derfor om jeres tålmodighed. Læs mere

Hvalsafari

Havet vrimler med hvaler. Som tilskuer bliver man både målløs og stum, når man er tæt på de kæmpemæssige pattedyr.

Pukkelhval ved Nuuk. Foto: Klaus Eugenius, Visit Greenland

Pukkelhval ved Nuuk. Foto: Klaus Eugenius, Visit Greenland

Kom tæt på hvalerne

Havet omkring Grønland vrimler med hvaler, vågehval, finhval og pukkelhval. Som tilskuer bliver man målløs, når hvalerne boltrer sig i havoverfladen, før de med et plask fra en tonstung krop dykker ned i dybet.

Fra midt på sommeren til ud på efteråret er der – næsten – hvalgaranti omkring Paamiut, Nuuk, Aasiaat, Diskobugten og Uummannaq. Det siger dog sig selv, at det er svært at udstede garanti på hvalernes vegne; de svømmer deres egne veje.

Til gengæld giver vi garanti for, at en hvalsafari er alle pengene værd, og det er næsten et must, når I besøger Grønland. Skipper er dygtig og har set tonsvis af hvaler, han ved, hvordan han skal nærme sig sikkert, stille og roligt. Og så slår han alarm; alle stimler til rælingen åndeløse af spænding. Resten skal opleves med kikkert, kamera og kolossal tålmodighed. Er I heldige, kan I opleve op til tre og fire arter på en og samme dag.

Hvaler blandt isbjerge

Kun vanskeligt kan man fremhæve et område frem for et andet. Dog er hvalsafari i Diskobugten en ganske speciel oplevelse. Forestil jer en sejltur blandt majestætiske isbjerge, der har valgt deres egen rute mod det åbne hav. I sig selv er det et eventyr, og når der pludselig dukker en halefinne eller flere op ude i horisonten eller hundrede meter forude, ja så slår hjertet et par ekstra slag i brystet.

Vidste du?

  • Grønlandshvalen kan blive op til 18 meter lang og veje op til 100 tons.
  • Hvaler jages efter internationalt fastlagte kvoter, og flere arter i Grønland er fredede.
  • World of Greenland (WOG) i Ilulissat tilbyder hvalsafari over fem timer.
  • Fra Nuuk udgår bådture på fire timer. I de øvrige byer hjælper det lokale turistkontor med at arrangere hvalsafari.