Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Indlandsisen i Grønland

Indlandsisen i Grønland har tusinder af år på bagen, og dens magt er overvældende og bjergtagende. Glæd dig til mødet med den nordlige halvkugles største iskappe.

Flightseeing nær Iluliartoq i Kangerlussuaq, Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Flightseeing nær Iluliartoq i Kangerlussuaq, Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Grønlands indlandsis - En attraktion i særklasse

Naturelskere har i årevis valfartet til Grønland for at komme tæt på den gigantiske iskappe, der fylder 81 % af landets areal. Her er fantastiske kræfter låst fast i et iskoldt favntag af ufattelige dimensioner og former. Når man står der, går det op for en, at hvidt ikke bare er hvidt. Solen gør sit til, at isen blinker i forskellige turkise og grønne nuancer. Et første møde med indlandsisen er både bevægende og bemærkelsesværdigt – og uforglemmeligt.

Hvad er indlandsis

Indlandsisen er en iskappe i Grønland, der blev dannet for ca. 2-3 mio. år siden. Den er verdens næststørste iskappe, og er altså kun overgået af Antarktis. Den grønlandske indlandsis er stor og dækker 80 % af det Grønlandske areal. Dette gør den til en meget integreret del af den grønlandske natur og kultur og til et populært turistmål.
Grønland er ét af de steder i verden, hvor du kan få de mest unikke oplevelser med indlandsisen. Der er flere destinationer i Grønland, hvor det er muligt for dig at komme ud og vandre på indlandsisen. Køre på hundeslæde, eller se indlandsisen fra en helikopter. Mulighederne er mange, så det er kun op til dig at beslutte, hvordan du vil opleve et af verdens største naturfænomener.

Så fjern og alligevel tæt på

Det er uundgåeligt, at tankerne flyver lige så langt væk som ismassen. Hvor langt rækker den fra øst til vest, nord til syd? 

I helikopter får I et overblik over afstande, som man knapt kan drømme om. Med båd og vandrestøvler lader det sig gøre at komme tæt på isranden flere steder. I Kangerlussuaq ligger indlandsisen 25 km væk, og I kan nå den både på mountainbike, til fods og i off-roader. Lad jer transportere i off-roader fra Kangerlussuq til Russell Gletsjeren med sine 60 meter lodrette isvægge. Besøger I området om sommeren, er I måske blandt de heldige, der ser isen kælve. Måske har I lyst til en tur, hvor I vandrer i to dage på isen og overnatter i telt. Vi garanterer nattero og ny indsigt om, hvor lille man er i verden.

Book fly til Kangerlussuaq her

Her er en liste af lokale udbydere til en tur til Indlandsisen i Kangerlussuaq:

 

Også i Ilulissat er det muligt at komme ganske tæt på vidunderet. Tag med World of Greenland på en to dages vandretur fra Glacier Lodge Eqi med specielt uddannede guider. Vi følger i den franske polarforsker Paul-Emile Victors fodspor og går op på indlandsisen og ser det turkisblå smeltevand æde sig gennem isen.

Book fly til Ilulissat her

Vidste du?

  • Indlandsisen danner gletsjere, der af tyngdekraften presses ud mod kysterne. Isen brækker af og bliver til isbjerge.
  • I randområderne er isen ganske kuperet. Der er kløfter og sprækker, smeltevandssøer og små floder.
  • Isens alder varierer, fra cirka 500 til 100.000 år ved iskanten. De underste lag har vist sig at være 250.000 år gamle.
  • Hvis al indlandsis smelter, vil verdenshavene stige med seks til syv meter – det er værd at tænke på!
  • Is i en eller anden afskygning indgår i stort set alle udflugter. World Of Greenland i Ilulissat arrangerer ture til, ved og på indlandsisen af forskellig varighed.