Jagt

Et trofæ fra rensdyr og moskusokse står på jægernes ønskeliste. Målet er inden for kort rækkevide; kun omkring fem timers rejse fra Danmark.

En samling af rensdyrgevir udenfor et hus ved Qeqertarsuatsiaat syd for Nuuk i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

En samling af rensdyrgevir udenfor et hus ved Qeqertarsuatsiaat syd for Nuuk i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Jagt på evige minder

Grønland er jægernes land. I århundreder har fiskeri og jagt foregået i samspil med naturen, og sådan er det også i dag. Jægerne følger dyrenes rytme og jagten sker på naturens præmisser.

Du kan jage moskusokser, rensdyr, ræve, fugle og sæler på din jagtrejse.
Der er tilbud om jagtrejser, hvor du kan nedlægger småvildt og trofæjagtrejser, hvor byttet er moskusokser.

I Kangerlussuaq og Maniitsoq findes arrangerede ture med specialiserede outfittere, der på trofæjagtrejser sørger for alt, fra de store dyr er nedlagt, til trofæet er rengjort og pakket ned.

Jagten på moskusokser foregår som regel i dalene tæt ved indlandsisen og ved fjorden, hvor de store gamle tyre græsser. Rensdyrene kan være svære at komme på tæt hold af. De går i store flokke på tundraen.

Vidste du?

  • Jagtsæsonen er fra omkring 1. marts til 1. maj og fra august til september.
  • Jagt på sæl foregår som regel i foråret.
  • Trofæjagt på moskusokser finder sted både sommer og vinter. Okserne jages efter bestemte kvoter. Dyrene tages ud af den samlede kvote, og trofæjagten er derfor ikke en belastning for bestanden.
  • Jagt på egen hånd er ikke mulig i Grønland for tilrejsende. Man skal deltage på en organiseret jagtrejse.
  • World of Greenland - Arctic Circle (WOGAC) har tæt kontakt med gode jægere i området.