Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Kajaksejlads

Havkajak i Grønland er for øvede roere, der nyder lydløs færden i farvande med hvide bjerge som kulisse.

Kajakroere holder kaffepause blandt isskosser i Diskobugten i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Kajakroere holder kaffepause blandt isskosser i Diskobugten i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Kajakroning i Grønland 

Eventyrlystne og aktive gæster kan med fordel kaste sig ud i den mest eventyrlige form for kajaksejlads. Rammerne er unikke. Lad kajakken smelte sammen med havoverfladen og lad lyden af stilhed forplante sig i din krop. Nyd isbjergene, der får et prægtigt farvespil med solens mellemkomst.

Kajakken og kajaksejlads er udbredt i hele Grønland, og det er en aktivitet, du kan begive sig ud i næsten uanset hvor i Grønland, du befinder dig. Du kan finde kajakudbydere i alle Grønlands regioner, uanset om du befinder dig i Nord-, Syd-, Øst-, eller Vestgrønland. Kajakroning giver dig muligheden for at opleve naturskønne isfjelde og fjorde så langt øjet rækker.

Når du ror en tur i kajak, glider du roligt gennem vandet og nyder en fantastisk udsigt.

Kajaksejlads kan både finde sted i landets mange fjorde, men også langs byernes kyster, hvor kajakken oftest bruger som et transportmiddel mellem Grønlands mange bygder.

Fangerne i nord bruger kajakken, når de harpunerer sæler i det blanke vand. Ikke et sekund er fartøjet i ubalance, når dyret nedlægges. Grønlænderne har kajakkens sprog og spændstighed indlejret gennem tusinde års brug af det lydløse transportmiddel.

I Nordgrønland og Thule distriktet jages stadig fra kajak - også efter narhval. Den grønlandske skærgård er oplagt som farvand for den trænede kajakroer. I nogle byer kan du købe detaljerede kort med anbefalede ruter og markering af teltpladser.

De lokale turistkontorer hjælper dig med kajakleje til kortere eller længerevarende ture. En del bureauer har specialiseret sig i kajakrejser af flere ugers varighed. Så kommer du ikke tættere på hvaler og sæler. Om sommeren endda med solen på himlen optil 24 timer i døgnet.

Havkajak i Grønland 

Havkajak er en betegnelse for en kajak, der er designet til tursejlads, hvor der er plads til oppakning i adskilte vandtætte rum. Kajakken er oftest meget slank og elegant, og der padles med en pagaj, som er en todelt grønlænderåre.

Ro lydløst gennem vandet og oplev Grønlands fantastiske naturlandskab til søs. Med lidt held kan det være du kan spotte nogle hvaler, der med deres blåst i luften afløser stilheden.

Kajaksejlads er den perfekte måde at betragte Grønlands naturlandskab til søs.

Qajaq 

Qajaq betyder kajak på grønlandsk, og kajakken kom til Grønland med den første bølge af immigranter for over 4.000 år siden. Kajakken har siden da været et fast element og en central del af grønlændernes hverdag og fangstkultur.

I dag bruges kajakken primært som et transport- og fangstredskab i landet. Den klassiske grønlandske kajak bruges mest i de nordlige dele af Grønland, hvorimod havkajakker anvendes på både korte og lange kajakture langs kysten i hele Grønland.

Vidste du?

  • Ordet kajak er en afledning af Qajaq.
  • Kajaksejlads i Grønland er ikke for nybegyndere.
  • Skærgården ved Aasiaat er som skabt til kajakture. Også byer i Sydgrønland tilbyder havkajak på flere niveauer.
  • Den oprindelige kajaks skelet er bundet sammen af drivtømmer og betrukket med afhårede, fedtede sælskind. I dag er kajakker af plast eller glasfiber.

Book din rejse her og tag på kajakroning i Grønlands storslåede natur!