Lystfiskeri

Do rods, spinners and fish in all shapes and sizes have you hooked? Fishing is a pastime that can be enjoyed at any time of the year by people who love the challenge of rivers and lakes.

Fluefiskeri ved Erfalik elven i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Fluefiskeri ved Erfalik elven i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Lyst til fisk?

Hele sommeren har I mulighed for at få en fed og flot fjeldørred på krogen. I juni trækker fisken fra elve og søer ud til fjordene for at spise sig mæt, før den vender tilbage i løbet af august. Ved kysterne skal I bruge spinner og blik, i elvene spinner og flue. Ørrederne findes over alt – også i fiske-camps i Kangerlussuaq og Maniitsoq.

Generelt kan man sige, at ørrederne er lige der, hvor der er mest føde, hvor vandet er dybt nok til at dække rygfinnerne, og hvor vandet er forholdsvis stillestående. Mellem øer, ved strømsteder og fjordmundinger i små vige og bugter, står torsken i læ for strømmen og venter på at blive pirket til.

På dybt vand

Havet bugner med fisk. Stig ombord på en båd, af sted ud i det blå ud til dybder på mellem 100 og 300 meter. Prøv det og oplev en ubeskrivelig følelse, når flynder, hellefisk, rødfisk eller havkat hales ind over rælingen. Rødfisk i de grønlandske farvande er de rene krabater. Den bliver op til en meter lang og vægten kan nå op på 15 kg. De står ofte i stimer, så har I først en på krogen, er der flere i vente.

Grønlandshajen kan veje op til et tons og blive mere end fire meter lang. Den lever på bunden af fjordene. Ind imellem tager den turen op til overfladen. Og det gælder som med rødfisk; er der en haj, så er der flere i farvandet.

Isfiskeri er en ganske særlig oplevelse, når I selv – eller den grønlandske fisker – trækker hellefisk op fra det dybe hav under isen. Tag med fiskeren ud og prøv kræfter med fiskeri under tyk is.

Vidste du?

  • Tilbered fisken på ægte grønlandsk maner; ryg den med lyng eller kog den i gryde over bål. Anrettes på en sten og bestikket er lige ved hånden.
  • Lystfiskeri i Grønland foregår året rundt.
  • Vores partner World Of Greenland - Arctic Circle (WOGAC) arrangerer fisketure præcis efter jeres behov.
  • Også isfiskeri i Kangerlussuaq og Ilulissat.
  • Fisketegn fås på det lokale posthus eller turistbureau.