Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Lystfiskeri i Grønland

Er du til kroge, spinnere og fisk i alverdens størrelser? Lystfiskeri er en helårsfornøjelse du kan opleve mange steder Grønland rundt. Er du på jagt efter en fiskeoplevelse ud over det sædvanlige, så er lystfiskeri i Grønland helt sikkert noget for dig!

 

Fluefiskeri ved Erfalik elven i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Fluefiskeri ved Erfalik elven i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Lyst til fisk? Ørredfiskeri i Grønland 

Grønlands ørredfiskeri er for dig, der gerne vil have en vildmarksoplevelse i en afsondret fjelddal med uberørte elve. Hele sommeren har du mulighed for at få en fed og flot fjeldørred på krogen. I juni trækker fisken fra elve og søer så småt ud til fjordene for at spise sig mætte, før den vender tilbage i løbet af august. Ved kysterne skal du bruge spinner og blik, i elvene spinner og flue. 

Vestgrønland er særlig kendt for sine ørredelve. Besøger du Sisimiut, Maniitsoq eller Kangerlussuaq har du rig mulighed for lystfiskeri i uberørte elve, hvor der ofte ikke er mere end 6 til 12 fiskere ad gangen. Fiskedestinationerne er vildmarksoplevelser, der kan nås med helikopter eller båd.

Besøger du Sydgrønland, er du garanteret fjeldørred i massevis. Med elve rige på fjeldørred er Sydgrønland blevet kendt som Grønlands spisekammer. Ved Eriksfjord finder du fra midt juli til september de optimale forhold for fluefiskeri og spinnefiskeri.

Generelt kan man sige, at ørrederne er lige der, hvor der er mest føde. Der hvor vandet er dybt nok til at dække rygfinnerne, og hvor vandet er forholdsvis stillestående. Mellem øer, ved strømsteder og fjordmundinger i små vige og bugter, står torsken i læ for strømmen og nærmest venter på at blive pirket til af dig.

Fluefiskeri efter fjeldørred i Grønland

Har du lyst til at prøve kræfter med fluefiskeri? Så er der rig mulighed for det i Grønland! Floderne i Grønland er oftest uberørte og har krystalklart vand, der gør synsfiskeri muligt. Ligesom ved lystfiskeri er fluefiskeri en kort men spændende sæson, der stækker sig over sommermånederne i Grønland. En fluefisketur kan strække sig over flere dage, men kan også blot være en dagstur, hvis du ønsker det. 

På dybt vand

Havet bugner med fisk. Stig ombord på en båd, og kom ud til dybder på mellem 100 og 300 meter. Prøv lystfiskeri og oplev en ubeskrivelig følelse når flyndere, hellefisk, rødfisk eller havkat hales ind over rælingen. Rødfisk i de grønlandske farvande er de rene krabater. De bliver op til en meter lange, og vægten kan nå op på 15 kg. De står ofte i stimer, så har du først en på krogen, er der flere i vente.

Isfiskeri i Grønland 

Når temperaturen bevæger sig under frysepunktet og vandet krystalliserer sig til et tykt lag is, bliver Grønlands fjorde til et sneeventyr oplagt til isfiskeri. Isfiskeri er en ganske særlig oplevelse, når du selv – eller den grønlandske fisker – trækker hellefisk op fra det dybe hav under isen. Tag med fiskeren ud og prøv kræfter med fiskeri under tyk is.

Isfiskeri er en af de ældste traditioner i Grønland og har siden tidernes morgen været en væsentlig del af grønlændernes livsstil. At tage på isfiskeri i Grønland er en unik mulighed for dig der ønsker at opleve traditionel grønlandsk kultur og samtidig fange en fisk eller ti. Særligt Nordgrønland er optimalt for isfiskeri. Langs vestkysten fra Qaanaaq til Uummannaq, Ilulissat, Sisimiut, Kangerlussuaq og hele vejlen til Nuuk, og i Østgrønland har du fra januar til april mulighed for at prøve kræfterne af med isfiskeri. Hver destination griber isfiskeri an på sin egen måde, og der er derfor et hav af unikke oplevelser der venter på dig.

Vidste du?

  • Tilbered fisken på ægte grønlandsk maner; ryg den med lyng eller kog den i gryde over bål. Anrettes på en sten og bestikket er lige ved hånden.
  • Lystfiskeri i Grønland foregår året rundt.
  • Vores partner World Of Greenland - Arctic Circle (WOGAC) arrangerer fisketure præcis efter jeres behov.
  • Fisketegn fås på det lokale posthus eller turistbureau.

Fiskeregler i Grønland 

For at fiske i Grønland skal man have et fisketegn. Et fisketegn fås nemmest på posthuse, hvor du blot skal udfylde et ark, der herefter fungerer som dit fisketegn. Prisen er:

  • 75 kr. for et 24-timers fisketegn
  • 200 kr. for et 7-dages fisketegn
  • 500 kr. for en måneds fisketegn.

Du kan læse mere om reglerne her.

Lyder lystfiskeri, fluefiskeri eller isfiskeri i Grønland som noget for dig? Bestil din rejse til Grønland her.