Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Moskussafari

Tag med på safari på tundraen og se dyr fra en bestand på flere end titusinde moskusokser, der stammer fra 27 okser fra Nordøstgrønland.

Luftfoto af moskusokser nær Kangerlussuaq i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Luftfoto af moskusokser nær Kangerlussuaq i Grønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Moskusokser forude

Moskussafari er en arktisk oplevelse. I Kangerlussuaqs for- og bagtundra lever omkring 10.000 moskusokser. Dyrene lever vildt i området og kan færdes frit over alt. De ser fredelige ud, de store dyr, der farvemæssigt omtrent går i et med naturen. Deres uskyldige udseende snyder dog lidt; så gå aldrig tættere på end 50 meter på det reserverede dyr. Moskusokser er ikke klappedyr.

Safarien foregår med bus gennem det smukke landskab, og guiden fortæller om, hvordan moskusoksen kom til Kangerlussuaq. Undervejs støder I måske på rensdyr, som gør okserne selskab. Der er trods alt tale om Julemandens land.

Lokale udbydere til Moskussafari:

Se dyrene fra luften

Et alternativ til en safari på fire hjul er en tur med et lille fly mellem bakker og dale over området. Herfra er der fri udsigt til de store brune pelsdyr med hvide midtersprosser, der bevæger sig stille og roligt på tundraen - måske med deres små kalve.

Lokale udbydere af flightseeing:

Vidste du?

  • De grønlandske moskusokser stammer fra 27 dyr, som blev fløjet fra Nordøstgrønland og sat ud i tresserne. I 1989 åbnede Grønland for jagt på okserne.
  • Moskusoksekød er en velsmagende og kraftig spise.
  • Moskusoksen er det største landpattedyr i Grønland og kan veje op til 400 kilo. Den kan leve i temperaturer helt ned til minus 40 grader C.
  • På grund af de viltre lokker og hornenes 'midterskilning' kaldes moskusokser også hippie-køer.
  • Selvom navnet antyder, at den er i familie med okserne, er moskusoksen tættere beslægtet med får og geder.
  • Greenland by Topas arrangerer safari til lands og i luften.