Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Se Nordlys - Aurora borealis i Grønland

Myter og sagn taler deres tydelige sprog; nordlys er ikke for bangebukse.

Nordlys over Sermitsiaq nær Nuuk. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Nordlys over Sermitsiaq nær Nuuk. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Se nordlys - verdens største liveshow

Arsarnerit betyder boldspil, og myterne fortæller, at nordlyset kommer frem på himlen, når de afdøde sjæle spiller bold med hvalroskranier. Himmelfænomenet har en naturlig forklaring, som man fuldstændig glemmer, når man fra første parket betragter naturens kolossale scene. Kaskader af lys toner himlen i grønlige nuancer, og det er et skue med højeste x-factor.

Den videnskabelige forklaring er, at solens elektrisk ladede partikler mødes med molekyler og atomer i jordens atmosfære i omkring 100 kilometers højde. Det resulterer i et møde, der bedst kan beskrives som blafrende gardiner i gult, grønt og til tider i rødt.

Se nordlys ved mørke aftener

Det særprægede og mystiske sceneri ses på en mørk og klar aften- og nattehimmel over alt i Grønland. Man kan fristes til at tro, at man skal rejse langt mod nord for at få den oplevelse ind på lystavlen. Det er ikke tilfældet. Både i Sisimiut og i Kangerlussuaq arter de klimatiske forhold sig sådan, at der sjældent er skydække og under disse forhold bliver oplevelsen ved at se nordlys noget helt særligt.

Lokale udbydere i Sisimiut til nordlys tur:

Hvornår kan man se nordlys?

Man kan faktisk se nordlys året rundt flere steder i verden. I Grønland optræder det dog ikke i sommermånederne på grund af midnatssolen, så her kan du bedst se nordlys fra september og frem til begyndelsen af april. I Grønland vil du oftest kunne se nordlys ved en midnatstid, og du kan bedst opleve nordlys, hvis du ser på en mørk, klar nattehimmel.

WOGAC tilbyder udflugter i vintermånederne til steder, hvor nordlyset i særlig grad giver en overjordisk oplevelse.

Hvor kan man se nordlys - Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er ét af de bedste steder, hvor du kan opleve nordlys i Grønland. Kangerlussuaq er et trafikalt knudepunkt i Grønland, og du kan med fordel tage et lille stop i Kangerlussuaq for at se nordlys her, før du rejser videre ind i landet. Hvis du er interesseret i at bruge et par dage i Kangerlussuaq, så er der også andre spændende aktiviteter udover at se nordlys. Du kan blandt prøve at køre hundeslæde, eller tage en vandretur på indlandsisen.

Book fly til Kangerlussuaq

Lokale udbydere i Kangerlussuaq til Nordlys tur:

Hvor kan man se nordlys - Nuuk

Det bedste af to verdener kan du få ved at se nordlys i Nuuk, her kan du køre få kilometer ud af centrum, og se det fantastiske natur- og lysfænomen: Nordlys. Nuuk er en moderne by, der har masser af spændende oplevelser at byde på. Så hvis du ikke er til små byer og vandreture, men stadig gerne vil se nordlyset i Grønland, så kan du flyve til Nuuk via Kangerlussuaq, og opleve nordlyset fra september-april.

Book fly til Nuuk.

Vidste du?

  • Myterne fortæller også, at nordlyset kommer nærmere, hvis man fløjter. Men pas på, nordlyset tager den fløjtende med sig. Gør man i stedet som en hund, kan det trænge lyset tilbage.
  • Efter en tur i nordlyset varmer en kop grønlandsk kaffe ekstra godt. Opskrift - til et glas grønlandsk kaffe: 2 cl whisky, 2 cl Kahlua, 2 cl Grand Marnier, 1 dl varm kaffe. Top med flødeskum. Den brændende Grand Marnier, hældes over, og så er der blafrende nordlys.