Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Sejlads

Gå ombord, stå af, gå i land, gå om bord! Men gå aldrig glip af en sejltur i storslået landskab, der slår benene væk under jer.

Blue Ice båden Puttut blandt isskosser nær Qooroq isfjord ved Narsarsuaq. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Blue Ice båden Puttut blandt isskosser nær Qooroq isfjord ved Narsarsuaq. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Grønland til søs

Tiden går i stå ombord på Sarfaq Ittuk, der transporterer mennesker fra Sydgrønland til Diskobugten - og omvendt. Stå af ved de populære steder og byer og se indlandsis i Kangerlussuaq, hovedstaden Nuuk og Ilulissat med den fredede og verdensberømte isfjord. Tag tiden til sightseeing på egen hånd eller hop med på en byrundtur. Sejladsen kan også kombineres med flerstjernet hotelophold i Ilulissat og Sisimiut.

Havet har altid været en vigtig del af Grønlands infrastruktur. I dag er sejladser langs kysten smukke genveje til mødet med blåhvide gletsjertunger, grønsorte klipper, majestætiske iskolosser, små hyggelige bygder og storslåede fjeldmassiver.

At være verdens største ø kræver sit, og 'landevejen' ligger som en krans omkring landet. Der er ingen asfalterede veje mellem byerne. Al trafik foregår med båd eller fly.

Internationale krydstogtskibe har Grønland i kikkerten - og i rejseprogrammer. Et stigende antal lægger til. Eksklusive krydstogter foregår med M/S Fram, der krydser mellem Island og Grønland og selvfølgelig med start og slut i Grønland.

Se bræen kælve

Eqi-bræen - Eqi Sermia - løber ud i isfjorden 70 km nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme ind til kanten og opleve den kælve store stykker is. Man bliver meget, meget lille og bjergtaget, når bragene lyder med dette wide screen sceneri inden for kort afstand. World of Greenland i Ilulissat arrangerer sejlture over en eller flere dage. Overnat i Glacier Lodge Eqi, der ligger 400 meter oppe i fjeldet med udsigt og udsyn.

Har I færre dage til rådighed, anbefaler vi en helikoptertur til Eqip Sermia. Opleves, det bør det!

Sejl ud til frokost

Opholder I jer nogle dage i en by, så bør I unde jer selv en sejltur af kortere eller længere varighed. En tur mellem isbjergene ved Ilulissat, ud til den lille bygd Rodebay, Oqaatsut, hvor I kan nyde et fantastisk måltid i restaurant H8.

Lokale udbydere af sejlturer i Ilulissat:

Vidste du?

  • Grønland strækker sig over 2.166.086 km2.
  • Landet er 2.670 km langt og 1.050 km på det bredeste sted.
  • World of Greenland arrangerer sejlture til gletsjere, hvalsafari eller blot en tur ud i det blå.
  • Grønlands Rejsebureau tilbyder ferier med kystsejladser forår og sommer om bord på Sarfaq Ittuk. Som gæst ombord er det en oplevelse med ingredienser fra hele Grønland.