Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Shopping

Tidens fremmeste designere står bag nyskabende kreationer og genskriver historien om Grønland. 

Kattie fra Hotel Narsaq fortæller en gæst om en tupilak fra Narsaq i Sydgrønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Kattie fra Hotel Narsaq fortæller en gæst om en tupilak fra Narsaq i Sydgrønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Shop i fortid og fremtid

Smykker, skind og husflid fremstillet af grønlandsk materiale giver den dag i dag et fornemt indblik i en ældgammel og stolt kultur. Intet går til spilde, i stedet udnyttes skind, sten og horn til at skabe unika.

De fleste lokale turistkontorer har fine udstillinger og forhandler lokale kunsthåndværkeres produkter. Det er fantastisk at se, med hvilken omhyggelig nænsomhed, produkterne fremstilles i dag, og det er tydeligt, at de gamle kulturers håndværk er spundet ind i alle materialer.

Tupilakker er en kendt og elsket souvenir, som mange grønlandsfarere har med sig hjem. Tupilak betyder en forfaders sjæl eller ånd, og tidligere blev de brugt som hjælpere, hvis en fjende kom for tæt på. I dag har de ikke helt samme betydning, og nu er figurerne udskåret i tand, ben eller sten som et minde om Grønland og landets kultur.

Skindforarbejdning i særklasse

Grønland er kendt for skindforarbejdning i verdensklasse. Kendte designere fra ind- og udland har gennem årene skabt beklædning og brugskunst i skind med henvisning til og respekt for både dyr, mennesker og historiens gang.

I de store byer er butikkerne veludstyrede med mærkevarer. Grønland er i høj grad centrum for moderne liv. Forbrugernes behov og ønsker styrer udvalget præcis som andre steder i verden. Og intet sted går du forgæves – heller ikke efter varmt tøj!

Souvenirs er minder

Smykker, tøj, skindprodukter, kunsthåndværk - et lille, stykke Grønland, forarbejdet af naturens materialer. Du har gode muligheder for at bringe et håndgribeligt minde med sig hjem fra Grønland. Før rejsen til Grønland – og undervejs – kan I også med fordel orientere jer om udvalget af grønlandske souvenirs i in-flight magasinet Suluk.

Vidste du?

  • I Grønland er dyr altid blevet jagtet for deres kød. Grønlandsk sælskind er da også undtaget EUs forbud mod sælskind. Så gå bare shop-amok.
  • Uld fra moskusokser er blevet en yndet ingrediens i huer, handsker og halstørklæder. Ulden har ry for at være verdens varmeste.
  • Hotte designere lige nu:
  • Isaksen Design havde ansvaret for Great Greenlands 2012 serie i sort, hvidt og rødt; sort for åndeverdenen, hvidt for forfædrenes knogler og rødt for livets blod.
  • Else Lennert kombinerer sælskind med andre materialer.
  • Bibi Chemnitz mikser grønlandske traditioner og motiver med skandinavisk storbyliv. Bibi Chemnitz’s kreationer er også på hylderne i blandt andet Tokyo, Hong Kong og Berlin.