Ski og snowboard

Præparerede langrendsløjper, vilde fjeldsider, rolige nedture og vanvittige opture. I korte træk skisport af enhver slags i det grønne land.

En gruppe på skitouring ved Evighedsfjorden nær Maniitsoq. Foto: Jesper Regin, Visit Greenland

En gruppe på skitouring ved Evighedsfjorden nær Maniitsoq. Foto: Jesper Regin, Visit Greenland

Aktiv ferie for snefreaks

Grønlands længste skilift på 1000 meter ligger tæt på hovedstaden Nuuk. Også i Sisimiut er der lift. I flere byer findes gode langrendsløjper, som præpareres af de lokale skiklubber.

I Sisimiut er ski og snowboards hvermandseje. At være hjemsted for det internationalt kendte langrendsløb Arctic Circle Race forpligter, og byen har da også gode løjper og ruter til skitouring En gang om året står byen på den anden ende, når motionister og professionelle skiløbere fra hele verden spænder skiene på til en tre dages tur ind i baglandet med overnatning i telte.

Klik ind på heliskiing, hvis I vil have en fuldstændig svimlende oplevelse. Det foregår i Maniitsoq, der gennem flere år har trukket skientusiaster til fra hele verden. At blive fragtet med Air Greenlands helikoptere op til fjeldtoppene for gang på gang at tage turen ned ad hidtil uberørte løjper - det er stærkt vanedannende. Bo på hotel eller privat og find nye ruter hver eneste dag.

Ved Maniitsoq findes gletsjeren Apussuit, hvor der i en kilometers højde er fine muligheder for skiløb om sommeren. Mere end 1.000 km² ligger for enden af skiene, så kom bare af sted.

Alle steder i Grønland har turistbureauerne gode bud på, hvor I kan få luft under skiene.

Vidste du?

  • Microsofts Bill Gates var en af de første, der blev stærkt afhængig af heliskiing i Grønland.
  • Skiløbet 'Arctic Circle Race' har for alvor slået sit navn fast i den internationale langrendsverden. Løbet foregår hvert år i marts eller april. Sådan har det været lige siden 1998.
  • Der er langt mellem skiliftene i Grønland. Til gengæld har randonnée- og langrendsløbere uanede muligheder.