Vandring

Der er kort vej fra by og bygd til åbne vidder  med søer, fjelde og hav. Husk kort og kompas eller lad jer lede af en erfaren stifinder.

To vandrere nyder udsigten nær Tiniteqilaaq i Østgrønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

To vandrere nyder udsigten nær Tiniteqilaaq i Østgrønland. Foto: Mads Pihl, Visit Greenland

Ferie for stifindere

På mindre end ti minutter er I ude i det åbne landskab med ryggen til byen. Storslåede oplevelser ligger for jeres vandrestøvler. Vi tør godt bruge ordene storslået, mageløst og uberørt, for sådan er det. Store vidder, grønne pletter, små blomster, is, små og større stigninger. Hvad mere kan du ønske dig? Hav styr på kort og kompas; et vandrekort fra det lokale turistbureau, fald ind i jeres egen rytme og nyd planter, dyr, historie og geologien.

Et mål for en en-dags vandretur går fra Kangerlussuaq op til fjeldet Tacan syd for byen, hvor der er en fortryllende udsigt. Herfra går turen rundt om Store Saltsø, op og ned i landskabet. Efter et par timer når I Granatfjeldet, hvor I med hammer og mejsel kan slå jer løs.

Med vægt i lommerne går turen tilbage langs Lake Ferguson, og hvis I er heldige får I øje på islommen, der har reder langs bredden.

Fra Sisimiut

En vandretur i Sisimiut går over en frodig sydvendt skråning, hvor I kan nyde udsigten ned over byen, mens I vandrer i det grønne med buske, blomster og mos. Små vandfald er blandt de lyse indfald, som naturen byder sig til med. Fyld endelig vandflaskerne med det klareste kildevand. Fra toppen af Præstefjeldet er der en fantastisk udsigt over byen og Kangerluarsuk Tulleq.

I kan også vælge en tur med historisk vingesus. Teleøen, Sallinnguit, samler fortid og nutid. Her har forskellige kulturer levet gennem 4.000 år med spor, der står i diametral modsætning til det telekommunikationsudstyr, der har givet øen navn.

180 km på ti dage

Jorden rundt kommer I ikke på ti dage, til gengæld kan I tage ruten mellem Sisimiut og Kangerlussuaq. Gå gennem dale og langs søer i et varieret landskab. Det er fantastisk at tage denne klassiske vandrerute, hvis I har det rigtige udstyr med på vejen.

I Ilulissat

Højlandet bag byen indbyder til vandreture. Tag f.eks. 11 kilometer ind i baglandet til Nalluarsuk. Også en tur i Sermermiut dalen er anbefalelsesværdig. Her er der fundet spor fra de første mennesker i Grønland.

Du milde Grønland

Sydgrønland er værd at fremhæve som et klassisk trekkingområde med masser af indlagte oplevelser i et frodigt område. En dagsvandring med frokosten i rygsækken eller flere dages vandring med telt og sovepose. Vildmark og vandrestier lokker.

Vidste du?

  • De bedste måneder at vandre er fra starten af juni og frem til og med september.
  • Vores partnere World of Greenland Arctic Circle i Sisimiut og WOG i Ilulissat har mange forskelligartede vandreture på programmet. Guider fortæller historien, mens I ser på ruiner, dyr, mindesmærker og nyder udsigter.
  • Der er fjeldvandring og brævandring. Det sidste forudsætter viden og erfaring og det fornødne udstyr i form af isøkser og andet sikkerhedsudstyr.
  • Der findes gode vandrekort i målestokforholdet 1:75.000
  • I Grønland kan enhver lave sin egen campingplads. I slår telt op, hvor I finder en smuk plads. Rent vand henter I i den nærmeste elv.
  • Grønlands Rejsebureau tilbyder vandreture overalt i Grønland. I syd, i vest og en vandretur over 13 dage i Østgrønland. Bureauet har arrangeret vandreture i mere end 25 år og har om nogen ekspertisen.