2146

Air Greenland og Avolon samarbejder om el-fly

I dag udsender Air Greenland og Avolon en fælles meddelelse for at fortælle om et partnerskab, som kan vise vejen indenfor den grønne omstilling i luftfartsbranchen.

Air Greenland er et af de første flyselskaber på det europæiske marked som indgår en hensigtserklæring om at lease eller købe et fly, der er CO2-neutralt. Flybranchen har en vigtig rolle at spille i forhold til at hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne og mindske CO2 udslip. Med aftalen vil Air Greenland dermed være helt i front, når VX4 eVTOL flyene bliver klar til flyvning indenfor 3 år.

 

- Med dagens udmelding markerer Air Greenland begyndelsen på vores langsigtede bæredygtighedsrejse. Vi ser hver dag virkningerne af klimaforandringerne og arbejder derfor målrettet på at få bragt CO2-neutrale rejser til vores region. Med indgåelse af hensigtserklæringen vil vi som virksomhed være på forkant med klimarevolutionen indenfor flyrejser, siger CEO, Jacob Nitter Sørensen.

 

Flyet vil udover en pilot, have plads til fire passagerer og forventes at have en rækkevidde på omkring 160 kilometer og flyve op mod 322 kilometer i timen. Det bliver næsten lydløst under flyvning, CO2-neutralt og kan lande og lette vertikal ligesom en helikopter.

 

Arbejdsgruppe om CO2-neutrale rejser i Arktis

Med indgåelse af hensigtserklæringen med Avolon har Air Greenland også forpligtet sig til at indgå i en arbejdsgruppe der skal vurdere muligheden for at kommercialisere CO2-neutrale rejser i den arktiske region.

 

- Ved at deltage i arbejdsgruppen kommer vi til at identificere, hvor det er oplagt at elflyet flyver og sikre at certificeringen lever op til både de lokale krav i vores region og til de globale krav, der stilles indenfor kommerciel flyvning, forklarer Jacob Nitter Sørensen.

 

Hvor stor en VX4-flåde Air Greenland vil investere i, vil blive vurderet af arbejdsgruppen set i forhold til omfanget af markedet. Men Air Greenland ser allerede et potentiale i at flyve mellem Ilimanaq og Ilulissat i den nærmeste fremtid.

 

- VX4-flyet vil have mange anvendelsesmuligheder for Air Greenland. Vi har allerede et kig på at byde vores første rejsende velkommen ombord på flyvning mellem Ilulissat og Ilimanaq, hvor vi har en del hytter. På den strækning kan vores gæster se de direkte konsekvenser af klimaforandringerne, siger Jacob Nitter Sørensen.

 

Avolon og Vertical Aerospace

Avolon har placeret en ordre på 500 VX4 eVTOL-fly hos Vertical Aerospace som fremstiller flyene, og selskabet anses for at være banebrydende indenfor elektrisk luftfart, da de målrettet har opbygget et erfarent hold i eVTOl-industrien de sidste fem år.


Avolons CEO, Dómhnal Slattery er også glad for dagens udmelding om indgåelse af hensigtserklæringen.

 

- Siden vores første ordre har vi set flyselskaber over hele verden forpligte sig til at rejse CO2-neutralt ved at vælge VX4-flyene, som det første skridt på deres rejse i kampen mod CO2-udledning. Dagens meddelelse med Air Greenland betyder, at vi tager CO2-neutrale rejser til det sted, hvor klimaforandringerne har sin mest udtalte effekt. Vi ser frem til at arbejde sammen med Air Greenland om at bringe det CO2-neutrale VX4-fly derhen, hvor det betyder mest, siger Dómhnal Slattery.

 

Air Greenland er et af de første flyselskaber i Europa, der har ingået hensigtserklæring om flyet, mens 250 af de allerede angivne ordre leveres i Brasilien, op til 100 fly hos Japan Airlines og minimum 100 fly hos AirAsia.

 

22. marts 2022, 08:00