2949

Air Greenland og Icelandair vil øge samarbejdet

Icelandair og Air Greenland har underskrevet en hensigtserklæring om et øget strategisk samarbejde mellem de to luftfartsselskaber.

Selskaberne ser fælles muligheder for samarbejde, som vil forbinde de to selskabers netværk, Air Greenlands omfattende netværk i Grønland og Icelandairs netværk fra Keflavik International Airport. Samarbejdet vil være til gavn for begge selskabers kunder og øge forbindelserne på deres markeder til, fra, via og inden for Grønland og Island.

Icelandair har integreret dets regionale flyvning med det internationale netværk ved at flytte sin beflyvning til destinationerne i Grønland, fra Reykjavik lufthavn til den internationale lufthavn Keflavik. Denne ændring giver endnu mere bekvemme forbindelser til og fra Air Greenlands omfattende netværk i Grønland til Island og Icelandairs omfattende rutenetværk i Europa og Nordamerika.

Luftfartsselskabernes administrerende direktører ser frem til det øgede samarbejde.

Icelandairs administrerende direktør, Bogi Nils Bogason, udtaler således:

- Vi er meget glade for at øge samarbejdet med Air Greenland. Vi fokuserer på at indgå partnerskaber med ligesindede flyselskaber, der deler vores passion og engagement i forhold til fremragende kundeoplevelser og bæredygtighed. Med bedre forbindelser til Air Greenlands omfattende rutenetværk i Grønland og til Icelandairs hub i Keflavik International Airport vil vi kunne tilbyde problemfri forbindelser mellem Grønland og vores omfattende netværk i Europa og Nordamerika. Vi vil drage fordel af Air Greenlands lokale viden og investeringer i infrastruktur i Grønland, og Air Greenland vil drage fordel af vores omfattende salgs- og distributionsnetværk i Europa og Nordamerika.

Air Greenlands administrerende direktør, Jacob Nitter Sørensen, udtaler således:

- Vi ser et øget samarbejde som strategisk vil være godt for Grønland, da forbindelsen til Icelandairs mange internationale ruter vil skabe bedre tilgængelighed for Grønland og give bedre mulighed for at erhvervs og fritidsrejsende letter kan komme til Grønland.
Vi vil således sikre at herboende får lettere ved at komme ud i verden, og verden får lettere ved at komme til Grønland.

Derudover vil turister der kommer til Island, få bedre muligheder for besøge Grønland.
Sidst men ikke mindst vil et øget samarbejde betyde, at vores kunder vil kunne købe en rejse via vores hjemmeside hvori Icelandairs omfattende rutenetværk også vil fremgå. Det samme vil Icelandairs kunder kunne, hvilket gør det nemmere at få en sammenhængende rejseplan fra og til Grønland.