2939

mandag den 19. september 2022


Air Greenland støtter sporten – igen

Torsdag den 15. september indgik Air Greenland og Grønlands Idrætsforbund en hovedsponsoraftale om at støtte Grønlands deltagelse i Arctic Winter Games 2023 som holdes i Canada.  

Aftalen indebærer blandt andet at Air Greenland flyver Grønlands deltagere, repræsentanter og publikum til Kangerlussuaq. Her flyves de videre med atlantflyet Norsaq til Wood Buffalo i delstaten Alberta før Arctic Winter Games der begynder den 29. januar og henter dem igen når legene slutter den 4. februar.

 

Aftalen har en værdi på knap 1, 7 millioner kroner og er dermed den største sponsoraftale Air Greenland har indgået i senere år.

AB P7279

- For os handler dette sponsorat at løfte en del af vores samfundsansvar så Grønland deltager i en af de største sports- og kulturbegivenheder i Arktis. Det er vigtigt at vi som landets nationale flyselskab faciliterer at unge sportsudøvere kan mødes, ikke bare til de nationale mesterskaber, men også tværs af landegrænser. Det er med til at knytte venskaber og fremmer motivationen for at dyrke idræt, hvis man kan se et højere formål som det er at få lov at repræsentere ens bygd, by eller land, siger Air Greenlands kommercielle direktør, Henrik Søe. Foto: Abel Berthelsen 

Grønlands Idrætsforbund er glad for støtten fra Air Greenland.

AB P7284

- Med sponsoratet er Air Greenland med til at give mange af vores unge idrætstalenter muligheden for at styrke deres sportslige udvikling, men også at give dem værdifulde oplevelser med unge fra de andre arktiske lande i en kulturel og sportslig udveksling, som Arctic Winter Games netop danner rammen for.
Aktive fællesskaber som disse har så stor værdi - for de unge udøvere – men også generelt i vores samfund.
Vi sætter stor pris på, at Air Greenland bakker op om dette og igen har valgt at give sin støtte til idrætten som hovedsponsor for Arctic Winter Games, siger Nuka Kleemann. Foto: Abel Berthelsen

Air Greenland planlægger at sætte flybilletter til salg for publikum.

Bedre planlægning

I forbindelse med underskrivelsen af hovedsponsoraftalen om Arctic Winter Games 2023, gav parterne hinanden håndslag om at igangsætte planlægningen af de nationale mesterskaber i 2023 og Arctic Winter Games 2024. Det var også et tema ved at Sporteventseminar som Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Sport og Kirke i samarbejde med Grønlands Idrætsforbund arrangerede i maj i år.

 

- I luftfartsbranchen planlægger vi i god tid, så kunderne kan planlægge deres rejseaktivitet. Især i disse år med øget efterspørgsel er det vigtigt, at vi ved hvor, hvornår og hvor mange skal deltage i mesterskaberne, så reserverer vi pladserne og kan give bedre priser som kommer klubberne til gavn. Ved at vi kan levere et billigere rejsebudget i god tid, vil det de frivilliges tid kunne bruges på træner- og bestyrelsesgerningen i stedet for på indsamlingen af midlerne, siger Henrik Søe.

 

Grønlands Idrætsforbund har løbende været i kontakt med alle ni specialforbund hvoraf de fleste har indleveret deres planer for diverse nationale stævner i 2023.

- Vi er naturligvis glade for at vi allerede nu har formået at oplyse om de fleste datoer for næste års nationale mesterskaber. På den måde kan Air Greenland planlægge rejserne, mens Grønlands Idrætsforbund bistår klubberne i den videre planlægning og herunder orientere samtlige kommuner med henblik på at få planlagt logi og brug af diverse idrætsfaciliteter for idrætsudøverne, siger Nuka Kleemann.

 

Begge parter aftalte at de snart mødes igen for at igangsætte planlægningen af Arctic Winter Games 2024 sammen med mesterskaberne for 2024.