3221

tirsdag den 4. april 2023


Medics i SAR-gruppen

I uge 5 og uge 8 gennemførte syv hoist-operatører på SAR-helikopterne tre dages intensivt medicinsk-kursus og kan nu kalde sig Medics

Kurset blev holdt ad to omgange i Kangerlussuaq hvor SAR-gruppen har base til daglig. Hoist-operatør og instruktør, Lasse Nymand Petersen fortæller at operatørerne fik en god indsigt og værktøjer til at behandle medicinske- og traumepatienter.

Lasse Nymand Petersen

- Michael Lund Byskov, som er en advanced paramedicinsk instruktør, gav os instruktion i traumahåndtering. Det kan være en som har brækket ben, knæ, ankel, hofter eller lignende som vi kan komme ud for at skulle hente på en mission, siger Lasse Nymand Petersen.

SAR-gruppen bliver kaldt ud i alle mulige type missioner, hvor de skal behandle alt fra en nedkølet person, traumepatienter som skal have standset en blødning, til at skulle behandle en person med hjertestop.

- Vi har fået hjertestarter ombord og fået instruktion i brugen denne og øvet os på at give hjertemassage, siger Lasse Nymand Petersen der bekræfter at hoist-operatørerne har måtte behandle personer med hjertestop på en mission før.

- Kurset har givet os mulighed for at øve os i de mulige situationer vi kan komme ud for og vi føler os bedre rustet til opgaven. Vi har også fået en kort introduktion til at give medicin, hvilket vi vil dykke ned i senere. Vi har søgt Sundhedsvæsenet om lov til også at give medicin, ilt, antihistaminer og lignende til medicinske patienter, og hvis vi får tilladelse til det, får vi yderligere instruktioner i dette, slutter Lasse Nymand Petersen.

De syv hoist-operatører der gennemførte de intensive kursus er

Lasse Nymand Petersen

Paw Hjortstrøm

Mads Lynge Christiansen

Angutitsiaq Jensen

Aima Jensen

Malik Zeeb Olsen

Patrick Abrahamsen

 

Den ottende hoist-operatør får også taget kurset snarest muligt og dermed vil hele operatørgruppen kunne skrive Medics på deres CV.