Sponsorater

 

Air Greenland spiller en afgørende rolle i den grønlandske infrastruktur, og den rolle i samfundet er både en stor ære og et stort ansvar. Historisk set har Air Greenland bidraget - ikke alene til at opretholde sammenhængskraften i samfundet  – men også til en lang række projekter og samfundsgavnlige formål i Grønland. Det er vi rigtig stolte af. En forudsætning for de sponsorater vi giver er, at det vi engagerer os i, både skaber værdi for Air Greenland og det grønlandske samfund. Derfor har vi valgt, at indgå flere og større længerevarende sponsoraftaler.

 

For at sikre at flest mulige får gavn af Air Greenlands sponsorater har vi valgt at indgå flere og større faste samarbejdsaftaler med forbund, foreninger og kultur institutioner i Grønland. De aftaler som allerede er indgået kan du læse mere om i ovenstående. 


Hvordan får jeg eller vi en fast sponsoraftale med Air Greenland? 

Vil du gerne have en fast sponsoraftale med Air Greenland, så beder vi dig først og fremmest tage stilling til, hvordan en sponsoraftale med din organisation opfylder følgende kriterier:

 • Hvor stor er den geografiske dækning af aftalen? Fx. kun Nuuk, hele Diskobugten, Sydgrønland, Nordgrønland, Østgrønland etc. 

 • Hvor mange i landet vil få glæde af aftalen? 

 • Vil aftalen bidrage til at understøtte bæredygtig turismeudviklingen? 

 • Vil aftalen sikre at flere vil kunne rejse billigere? 

 • Er der et langsigtet potentiale ved at indgå i sponsoratet?
   
 • Hvordan kan Air Greenland opnå synlighed hos målgruppen i forbindelse med sponsoratet?

 

Når du har gjort dig tanker om dette, så er du meget velkommen til at sende en ansøgning til sponsor@airgreenland.gl

Vi vil bestræbe os på at svare alle henvendelser, og glæder os til at læse din ansøgning. 

Turisme

Vi har faste samarbejdsaftaler med Visit Greenland (Grønlands Turistråd), således at vi sammen kan bidrage til en øget turisme i Grønland. Det falder både i tråd med vores forretningsmæssige mål, og gavner det grønlandske samfund og turismeerhverv. 

 

Visit Greenland

Ønsker du sponsorerede billetter i forbindelse med presse & mediedækning eller andet journalistisk indhold omhandlede Grønland, så har vi valgt at samarbejde med Visit Greenland, som du kontakter via følgende link: http://corporate.greenland.com/en/press-pr/ 

Ilik Foreningsrejser

Vi ønsker at bidrage til at grønlandske foreninger kan komme ud at rejse, f.eks. til grønlandsmesterskaber, på teater- og udstillingsturnéer og til mange andre aktiviteter. 

For at kunne modtage Ilik-billetter, skal man være en officiel forening, sportsklub, skole, eller uddannelsesinstitution

Ansøg om Ilik Skole- og Foreningsrejse

For at ansøge om en Ilik Skole- eller Foreningsrejse skal du sende en mail til group@airgreenland.gl. Mailen skal indeholde følgende: 

 • Antal rejsende

 • Navn på alle rejsende

 • Af- og hjemrejse dato
   
 • Strækninger der skal rejses

 • Samt navn og telefonnummer på kontaktperson 

Bemærk at vi kun tilbyder Ilik Skole- og Foreningsrejser på Air Greenlands eget rutenet og ikke kan tilbyde produktet i følgende perioder: 

 • fra én uge før til én uge efter påskesøndag

 • i perioden 15. juni til 14. september (begge dage inkl.)

 • i perioden 17. december - 8. januar (begge dage inkl.)

 

Vi glæder os til at behandle ansøgningen. 

Sport

Som hovedsponsor for Artic Circle Race er vi rigtig stolte af, at være med til, at fremme frivilligheden og udvikle talenter som kan bringe Grønland på landkortet i internationale sammenhænge. Vi støtter også, via Ilik, breddeidrætten i Grønland, fordi idrætten arbejder med nogle sunde værdier og har fokus på især unge mennesker. Derfor hænger idræt og sport godt sammen med vores CSR-politik, der netop har fokus på udvikling og uddannelse af unge mennesker. 

Arctic Circle Race

Vi har været sponsor for Arctic Circle Race siden 1997, hvor langrendsløbet fandt sted for første gang. Sammen med arrangørerne i Sisimiut bringer vi løberne sikkert frem til byen, lige som vi løser forskellige praktiske opgaver.

Leif den Lykkelige Marathon

Som et led i at bidrage til udviklingen og sætte fokus på øget turisme i Sydgrønland har vi i 2019 indgået en 3-årig sponsoraftale med Leif den Lykkelige Marathon. 

Kultur

Som hovedsponsor for Grønlands Nationalteater, KNQK (hundeslædevæddeløb) samt sponsor for Akisuanerit Festival og Katuaq (Grønlands kulturhus i Nuuk), der arrangerer forskellige kulturelle begivenheder i samarbejde med lokale kulturarrangører, er vi medvirkende til, at mange kunstnere og kulturpersonligheder kan optræde i Grønland. Vi har igennem tiden desuden støttet en række kulturelle projekter, typisk kulturelle begivenheder, som har en vis bredde og tiltrækker et større publikum.

 

Grønlands Nationalteater

Vi har indgået en 3-årig sponsoraftale med Grønlands Nationalteater, som blev indgået i 2019.  

Akisuanerit Festival

Air Greenland har været stolt sponsor af Akisuanerit Festival siden det første år. I 2018 kunne vi sammen fejre 10 års jubilæum. Vi har i 2019 indgået en ny 3-årig aftale med Akisuanerit. 

Katuaq

 

Taseralik

Air Greenland har i 2019 indgået en sponsoraftale med Taseralik, kulturhuset i Sisimiut. Formålet med aftalen er at støtte kulturelle aktiviteter i Sisimiut og regionen. 

KNQK

Air Greenland har været stolt sponsor af Avannaata Qimussersua i mere end 20 år. Hvert år hjælper vi med at få fløjet hunde og hundeslæder frem til løbsbyen.