4181

Air Greenland åbner rute til Iqaluit

26. juni 2024 åbner Air Greenland en ny flyrute mellem Nuuk og hovedstaden i Nunavut, Iqaluit i sommerhøjsæsonen frem til 23. oktober. Den nye rute kommer til at have en ugentlig afgang hver onsdag, og der bliver mulighed for samme-dags forbindelse til den canadiske hovedstad Ottawa, storbyen Montreal og Kuujjuaq i Nunavik. Det sker efter at Air Greenland og flyselskabet Canadian North har indgået en aftale om at forbinde udvalgte destinationer i deres rutenetværk.  

 

Åbningen af ruten Nuuk - Iqaluit kommer i forlængelse af den samarbejdsaftale, der blev indgået i 2022 mellem Nunavut og Grønland. I den udtrykker parterne at de gerne vil øge samarbejdet omkring kultur, uddannelse, fiskeri og grøn energi og sidst men ikke mindst, at bane vej for bedre mobilitet. Det sidstnævnte bliver nu til realitet.  

Malik 1 (1)

- Vi ved, at der er et stort ønske om tættere samarbejde mellem Nunavut og Grønland og for at sikre dialogen, er det naturligt at åbne en rute til vores naboer mod vest. Vi tror på, at det vil skabe endnu stærkere grobund for at understøtte de erhvervsmæssige, politiske og kulturelle bånd, der allerede er, siger bestyrelsesformand for Air Greenland, Malik Hegelund Olsen.   

Johnnya

- Canadian North og Air Greenland har arbejdet på at forbinde vores to regioner siden januar 2020, hvor vi underskrev en hensigtserklæring. Dette arbejde har været fortsat på trods af en midlertidig forsinkelse på grund af COVID-19-pandemien," siger Johnny Adams, bestyrelsesformand for Canadian North.  

- Vi er meget begejstrede for, at denne rute lanceres og forbinder den cirkumpolare region, slutter Adams.    

Der bliver en ugentlig afgang om onsdagen med Air Greenlands Dash-8 fly kl. 14.55. Flyvetiden forventes at tage omkring to timer og da der er to timers tidsforskel, lander flyet omkring 14.00 lokal tid i Iqaluit. Den nye rute vil i første omgang blive fløjet fra juni til oktober med mulighed for udvidelse, hvis efterspørgslen er god.  

Jacob Ny 1 !

- Vores mission er at løfte Grønland, og med åbningen af ruten til Iqaluit vil vi i høj grad være med til at landet åbnes yderligere op for samarbejde med vores frænder og naboer i vest. Ønsket om at besøge hinanden i den arktiske region, er taget til siden, der sidst var ruteflyvning mellem de to hovedstæder i 2014. Vi tror på at tiden og lokalmarkedet nu er rigtig til at tage ruten op igen, siger Air Greenlands Administrerende Direktør, Jacob Nitter Sørensen.  

Interline-aftale med Canadian North 

Med åbning af ruten til Iqaluit vil det også være muligt at flyve videre til Canadas hovedstad, Ottawa, der ligger 2100 kilometer syd for Iqaluit, storbyen Montreal og Kuujjuaq i Nunavik 

 

Det sker efter at Air Greenland og flyselskabet Canadian North har indgået en interline aftale på udvalgte ruter. Dermed bliver det muligt at købe en sammenhængende billet mellem Nuuk og Ottowa, Montreal og Kuujjuaq. Det vil også betyde, at der i fremtiden kan bookes billetter direkte til disse destinationer på begge selskabers hjemmeside.  

 

- Jeg er meget glad for, at det også er lykkedes at indgå et samarbejde med Canadian North, så rejsende fremadrettet nemt kan booke billetter hele vejen til yderligere tre destinationer i regionen. Det bliver spændende at følge udviklingen, og vi glæder os til både at sende herboende mod vest og modtage gæster fra både Nunavut, Nunavik og Canada, siger Air Greenlands administrerende direktør, Jacob Nitter Sørensen.  

 

Canadian Norths administrerende direktør, Shelly De Caria, udtrykker også glæde over partnerskabet.  

Shelly De Caria 2 1

- Vi glæder os til at sætte skub i turismen, fremme regionalt og kulturelt samarbejde og drive økonomisk udvikling gennem dette banebrydende partnerskab," siger Shelly De Caria, den administrerende direktør for Canadian North og fortsætter.  

- Lanceringen af denne rute understreger Canadian Norths engagement i at skabe forbindelser mellem lokalsamfundene og uddybe kulturelle bånd, siger Shelly De Garcia.  

Canadian Norths rutenetværk består af 27 destinationer; i hovedstadsprovinsen Ontario, Nunavut, Nunavik, North West Territories, Quebec og Alberta, hvoraf man nu kan rejse på en interline-billet til og fra Ottawa, Montreal og Kuujjuaq via Iqaluit.   

Fakta


Billetter til ruten mellem Iqaluit og Nuuk er sat til salg og kan købes enten direkte på Air Greenlands hjemmeside og via rejsebureauer. Ruten vil i 2024 blive fløjet fra d. 26. juni til d. 23. oktober hver onsdag i perioden.  
Prisen på en enkeltbillet fra Nuuk til Iqaluit starter fra 1.995 kroner eller ca. 392 canadiske dollars, CAD.  

Vær opmærksom på at søge om indrejsetilladelse til Canada, hvilket du kan læse mere om her.
Læs mere om Iqaluit som destination her