1920

Rutenet - Vores netværk

Air Greenlands rutenetværk består af omkring 70 forskellige forbindelser, mellem 14 lufthavne og 42 heliporte og helistops.

Vores omfattende rutenetværk kan overordnet deles op i tre; helikopternetværket, det fastvingede netværk og det internationale netværk.

  • Helikopternetværket opererer mellem bygder og byerne de er tilknyttet. Ruterne har begrænset passagertal, men er mindst ligeså vigtige som resten af netværket. Derfor er disse finansieret via servicekonktrakter, som indgås med Grønlands Selvstyre.
  • Det fastvingede netværk opererer mellem større og mindre byer, hvor der er bygget lufthavne. Fastvingede fly opererer på helårsbasis og sikrer hurtig transport mellem 14 lufthavne, og sørger for at passagererne kan komme til og fra de internationale lufthavne i Kangerlussuaq og Narsarsuaq, samt Nuuk og Ilulissat fra om nogle år.
  • Det internationale netværk sikrer flyforbindelse til omverdenen. Vi flyver dagligt til København, og ugentligt til Keflavik.

Du kan herover se vores rutenetværk, som fra 1965 blev verdens største helikopternetværk i den tid, vi fløj passagerflyvninger med Sikorsky S-61

Den nye rute

Den nye rutekort, som inkludere Billund som destination, kan ses her

 

Den nye Fartplan for året 2023 kan findes her