1944

Gastronomi uddannelse

Air Greenland tilbyder praktikplads til gastronomi uddannelsen så du kan lære at tilberede og servere mad i kantiner. En vigtig del af arbejdet går ud på at sammensætte et måltid og du bliver oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen.

Gastronomi uddannelsens daglige arbejde består i


Gastronomieleven vil blive introducerede for et grundlæggende kendskab til køkken og kantine samt få en masse viden om service.

Lære at kvalitetsvurdere råvarer, klargøre, tilberede og anrette grundsortimentet i kantiner. Endelig skal eleven kunne udføre almindelig renholdelse.

Gastronomi (3)

Uddannelsen


Uddannelsen varer 2 år og 6 mdr. og veksler mellem praktik i Air Greenland Nuuk og skoleophold på Inuili Narsaq.

Uddannelsen er bygget op på den måde, at du starter på en uddannelse til gastronomassistent, som er inddelt i grundforløb i 2 perioder i 10 uger og hovedforløb i 12 uger, og gå videre til en kok, smørrebrød -og cateruddannelse 3 ugers skoleperiode afsluttes med svendeprøve.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning. Du skal kunne sammensætte menuer og vide noget om drikkevarer. Du skal også lære, hvordan man betjener kunder. Og så skal du lære at arbejde i team.

På skolen undervises du f.eks. i: engelsk, salg og service, innovation og iværksætteri, ernæringslære, køkkenpraktik, regning og kalkulation, varekundskab, arbejdsmiljø, produktudvikling, diætetik, kreativ tallerkenanretning, menulære og drikkevarer

Kvalifikation og krav til uddannelsen


For at begynde på grundforløbet skal du have opfyldt din undervisningspligt. Det har du, når du har afsluttet folkeskolen eller har modtaget tilsvarende undervisning

Du skal have mindst E/02 i gennemsnitskarakter i grønlandsk, dansk og matematik til afgangsprøven i 10. klasse eller en tilsvarende prøve

Med denne uddannelse er det vigtigt at du kan bevare overblikket – også når der er travlt.

Har sans for hygiejne og har fokus på kvalitet og detaljer

Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre, er serviceminded og kreativ

Ansøgning


Ansøgningsfristen er 1. marts og at selve uddannelsen starter omkring 1. august.

Ansøgningsskema kan fås ved henvendelse til Majoriaq i den by du bor i.

For mere information så kig ind på www.inuili.gl