Niaqornat

Niaqornat ligger på nordkysten af vidstrakte Nuusuaq halvø, som deler Diskobugten og Uummannaq Fjord. Befolkningen er afhængige af jagt og fiskeri, og der er talrige forskellige dyrearter i området. I 2007 var der så mange, at Grønlands Naturinstitut lavede en afdeling i bygden for at kunne studere vildtlivet i lokalområdet, som i øvrigt er placeret tæt på is og en smuk udsigt over Uummannaq bugt. Global opvarming har betydet at livet i havet har ændret, sig og dette kan også ses i det område. 

Niaqornat har ikke en kirke, men et skolekapel som en forlængelse af skolen, hvoraf der også er en servicebygning med badefaciliteter og vaskeri. For at sikre bygden en indtjening, har de lokale beboere lavet et anpartsselskab, kaldet KNT aps, som påbegyndte produktionen i den lokale fiskefabrik, som ellers ville blive lukket ned. På samme tid, er turisme også en indtægtskilde for bygden, og der arbejdes på at få flere turister til.

FAKTA


Betyder "det hoved formede"

Byen ved verdens ende' er filmet her

Placeret ved nordkysten af Nuussuaq øgruppe

Bygden har omkring 55 indbyggere

Dried Cod Fish In Uummannaq. Photo Aningaaq R Carlsen Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind