Saqqaq

Saqqaq betyder "den solrige side", da den lille vestgrønlandske bygd ligger på den sydlige side af Nuussuaq-halvøen i Diskobugten omkring 100 km nord for Ilulissat. I dag er bygdens vigtigste indtægtskilder turisme og fangst af grønlandsk hellefisk. Måske er du heldig at opleve, det traditionelle liv som jæger, og hvordan fangerfællesskabet fungerer, når der skal fanges hvidhvaler.

I området er der fundet mange arkæologiske skatte fra Saqqaq-kulturen, som kan dateres tilbage mellem 2500 f. Kr. - 800 f. Kr. Saqqaq-kulturen er den kultur der har eksisteret længst i Grønland.

Oplevelser i Saqqaq

Tag dine gode vandrestøvler med, hvis du skal ud og vandre, da det er vådområde og har ujævnt terræn med mange sten. Den anstrengende bestigning til "Livets top" vil være turen værd, da, som navnet hentyder til, får dig til at føle dig i live med den fantastiske udsigt! Området har gode vandreruter til Inuit-gravene og resterne af tørvehusene. Du kan også vandre langs kysten og nyde den skønne udsigt til isbjerge og Saqqaqs opland med dens søer, floder og gletsjer.

Ingen Saqqaq uden Hannibal

Den er nærmest umuligt at fortælle en historie om Saqqaq uden at nævne den kendte beboer, Hannibal Fencker, som både fik hus og hjemmelavet bitter opkaldt efter ham. Han er kendt for hans have og drivhus - det nordligste drivhus i verden. Her dyrkede han forskellige urter og blomster. Han og konen, Amalie, formåede at have sub-tropiske planter som f.eks. dadler og citroner i drivhuset. Han anvendte urter i sin madlavning og i hans bitter, som blandt andet inkluderer topskudene fra mosepost og bladene fra artisk alperose.

Oplevelser i Saqqaq

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

FAKTA


Saqqaq betyder "den solrige side"

Saqqaq kulturen er opkaldt efter bygden

Grundlagt i 1755 under navnet Ritenbenk

Filmen 'Qivitoq' blev optaget her

Der er ca. 170 indbyggere

Northern Lights At Iceberg Near Uummannaq. Photo Erez Marom, Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind