Jagt i Grønland

Et trofæ fra rensdyr og moskusokse står på mange jægers ønskeliste. Og i Grønland er målet inden for kort rækkevidde; kun omkring fem timers rejse fra Danmark kan du komme på moskus-og rensdyrjagt.

Få minder for evigt på en jagtrejse

Grønland er jægernes land. I århundreder har fiskeri og jagt foregået i samspil med naturen, og sådan er det også i dag. Jægerne følger dyrenes rytme, og jagten sker på naturens præmisser.

 

Mange af jagtområderne i Grønland er uberørte. Her er luften frisk, og det eneste du kan høre, er naturens egne lyde. Jagten foregår på naturens præmisser, og de store afstande er med til at give jægerne en unik oplevelse af at være i et med naturen.

 

I Grønland kan du bl.a. jage moskusokser, rensdyr, ræve, fugle og sæler på din jagtrejse. Du kan finde tilbud på jagtrejser, hvor du både kan nedlægge småvildt og trofæjagter.

Grønlandske byer med trofæjagt

I Kangerlussuaq og Maniitsoq findes arrangerede ture med specialiserede jagtguides, der på trofæjagtrejser sørger for alt, fra de store dyr er nedlagt, til trofæet er rengjort og pakket ned.

 

Jagten på moskusokser foregår som regel i dalene tæt ved indlandsisen og ved fjorden, hvor de store gamle tyre græsser. Rensdyrene kan være svære at komme på tæt hold af. De går i store flokke på tundraen. Men med en lokal grønlandsk guide, øger du chancen betydeligt for at skyde et rensdyr i Grønland.

Trofæjagt i Grønland

Trofæjagt i Grønland er en unik mulighed for en jagtrejse i et landskab, hvor moskusokser og rensdyr lever i naturlige og uberørte områder. Her bliver selv de mest garvede trofæjæger udfordret på deres jagtinstinkter, da områderne som dyrene bevæger sig på er enorme, det er derfor også en meget aktiv jagtrejse, da du kommer til at gå meget i ujævnt terræn.

 

Du kan opleve trofæjagt i Vestgrønland, Sydgrønland, Nordgrønland og Østgrønland.

Trofæjagt i Vestgrønland
Hvis du drømmer om trofæjagt i Vestgrønland, kan du eksempelvis gøre det i Kangerlussuaq. Her har du mulighed for at jage både rensdyr og moskusokser. Her afhænger jagttransporten dog af sæsonen. Om vinteren har du mulighed for at opleve en traditionel jagtform, hvor du bliver transporteret rundt i en hundeslæde. Tager du på trofæjagt om sommeren og efteråret, foregår transporten i jagtområderne som regel med båd langs fjorden.

 

Du kan se nedenfor to forskellige informationer om trofæjagt i Kangerlussuaq. Du kan vælge hvilken slags trofæjagt er bedst for dig.


Jagt i Sydgrønland
Denne grønlandske region er særlig kendt for sine mange fjeldørreder, og derfor er der en del, der søger til området for at prøve lystfiskeri i Grønland. Dog byder regionen også på et lidt tungere dyreliv som moskusokser og rensdyr, hvorfor det også er et oplagt område til en jagtrejse.

I sommer- og efterårsperioden er det fra Ivittuut området muligt at gå på trofæjagt, hvor transporten foregår gennem sejlads langs isfjeldende. Det er altså en helt unik oplevelse, der kan få selv den mest garvede jæger til at trække vejret lidt langsommere.

 

Trofæjagt i Nordgrønland
I Nordgrønland har du fra Diskobugten og nordover mulighed for trofæjagt ved Lersletten (Naternaq) nær bygden Qasigiannguit. Om vinteren kører man fra byen i hundeslæde, og om sommeren sejler man langs kysten.

 

Jagtrejse til Østgrønland
I Østgrønland ligger byen Ittoqqortoormiit, som er hjemstedet for indvandrede moskusokser. I Scoresbysundfjorden, der er verdens største fjordkompleks, finder du gode jagtområder. I løbet af foråret kan du også tage på sæljagt på havisen, som giver en fornemmelse af traditionel arktisk kultur.

VIDSTE DU AT


Jagtsæsonen er fra omkring 1. marts til 1. maj og fra august til september.
Sæljagt foregår som regel i foråret.
Trofæjagt på moskusokser finder sted både sommer og vinter. Okserne jages efter bestemte kvoter. Dyrene tages ud af den samlede kvote, og trofæjagten er derfor ikke en belastning for bestanden.
Jagt på egen hånd er ikke mulig i Grønland for tilrejsende. Tilrejsende skal deltage på en organiseret jagtrejse.

Greenland by Topas har tæt kontakt med gode jægere i Grønland.

Trofæjagtregler i Grønland

Skal du på trofæjagt i Grønland skal du have et godkendt trofæjagtsarrangement hos en autoriseret betalingsjagtarrangør. Derudover skal du kunne forevise en gyldig våbentilladelse fra dit hjemland og have en licens til nedlæggelse af det dyr, der jages (f.eks. moskusokse- eller rensdyrlicens). Du kan læse mere om reglerne for trofæjagt her.

Medbringelse af våben og ammunition til jagt i Grønland

Ønsker du at medbringe våben og ammunition til jagt, skal det som hovedregel tjekkes ind som særlig bagage. Det er vigtigt, at du medbringer gyldig våbentilladelse samt en erklæring, der skal udfyldes og underskrives. Ved check-in skal du oplyse våbentype, ammunitionstype og vægt af ammunitionen.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Muskox Between Plants In Autumn Adam Lyberth, Visit Greenland

Trophy hunting Greenland

Trophy hunting Greenland er en mindre trofæjagtvirksomhed med jagter i området omkring Kangerlussuaq i Grønland. Ejer og jagtguide Erik Lomholt-Bek har over 30 års jagterfaring i Grønland, både vinter og efterårsjagt.

Caribou Looking Back Adam Lyberth, Visit Greenland

Major Hunting

Major Jagt ejes af Tobias Gredal. Tobias har været fast bosiddende i Grønland siden februar 2005, og har stor erfaring med jagt, lystfiskeri og sejlads i området omkring Kangerlussuaq og Maniitsoq.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.