Qaarsut

Qaarsut er en lille bygd, som ligger på nordsiden af halvøen Nuussuaq. Bygden har egen lufthavn, som forbinder den med hovedbyen Uummannaq, som ligger kun ca. 20 km længere mod vest. Da lufthavnen blev etableret i 1999, var det umuligt at placere den på selve Uummannaq Ø, og derfor blev placeringen i Qaarsut valgt.

Oplevelser i Qaarsut

Slå teltet op

Turen til Uummannaq foregår med helikopter, mens turene videre nordpå til Upernavik og sydpå til Ilulissat foregår med fly.

Oplev livet i en lille nordgrønlandsk bygd, slå teltet op, hvor udsigten passer dig bedst og nyd roen, stilheden og livet i en bygd, hvor fangst og fiskeri præger hverdagen. Hver dag, året rundt.

Findested for mumier

Få kilometer øst for Qaarsut ligger inuit bopladsen Qilakitsoq. Den blev i 70'erne nærmest verdensberømt for fundet af otte mumificerede lig fra Thulekulturen. De otte mumier, som i dag er udstillet på Nationalmuseet i Nuuk, giver en vigtig indsigt i inuit-kulturen for mere end 500 år siden.

VIDSTE DU AT


Her er ikke langt fra skolen til kirke. Faktisk er der skole og kirke i samme bygning. Den lille bygd rummer også butik, servicecenter og sundhedsstation.
Qaarsut ligger ved foden af det næsten 2000 meter høje fjeld Qilertinnguit.
Grønlands første kulmine var i drift i Qaarsut fra 1778 til 1924.

FAKTA


Betyder 'det nøgne bjerg'

Transitlufthavn for helikoptere til Uummannaq

Ligger nær Qilakitsoq, hvor de berømte mumier blev fundet

Grønlands første kulmine lå i Qaarsut 1778-1924

Ca. 160 indbyggere

Qaarsut Airport Building. Photo Aningaaq R Carlsen Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind