Kajak i Grønland

Kajak i Grønland er for øvede roere, der nyder lydløs færden i farvande med hvide bjerge som kulisse.

Kajakroning i Grønland

Eventyrlystne og aktive gæster kan med fordel kaste sig ud i den mest eventyrlige form for kajaksejlads. Rammerne for at sejle i kajak i Grønland er unikke. Lad kajakken smelte sammen med havoverfladen og lad lyden af stilhed forplante sig i din krop. Nyd isbjergene, der får et prægtigt farvespil med solens mellemkomst.

 

Kajakken og kajaksejlads er udbredt i hele Grønland, og det er en aktivitet, du kan begive dig ud i næsten uanset hvor i Grønland, du befinder dig. Du kan sejle i kajak i alle Grønlands regioner, uanset om du befinder dig i Nord-, Syd-, Øst-, eller Vestgrønland. Kajakroning giver dig muligheden for at opleve naturskønne isfjelde og fjorde så langt øjet rækker.

 

Når du ror en tur i kajak i Grønland, glider du roligt gennem vandet og nyder en fantastisk udsigt.

 

Kajaksejlads kan både finde sted i landets mange fjorde, men også langs byernes kyster, hvor kajakken oftest bruges som et transportmiddel mellem Grønlands mange bygder.

 

Fangerne i nord bruger kajakken, når de harpunerer sæler i det blanke vand. Ikke et sekund er fartøjet i ubalance, når dyret nedlægges. Grønlænderne har kajakkens sprog og spændstighed indlejret gennem tusinde års brug af det lydløse transportmiddel.

 

I Nordgrønland og Thuledistriktet jages stadig fra kajak - også efter narhval. Den grønlandske skærgård er oplagt som farvand, når den trænede kajakroer skal sejle i kajak i Grønland. I nogle byer kan du købe detaljerede kort med anbefalede ruter og markering af teltpladser, så du kan tage ud og sejle i kajak i Grønland på egen hånd.

 

De lokale turistkontorer i Grønland hjælper dig med kajakleje til kortere eller længerevarende ture. En del bureauer har specialiseret sig i kajakrejser af flere ugers varighed. Så kommer du ikke tættere på hvaler og sæler. Om sommeren endda med solen på himlen optil 24 timer i døgnet.

 

Havkajak i Grønland

Havkajak er en betegnelse for en kajak, der er designet til tursejlads, hvor der er plads til oppakning i adskilte vandtætte rum. Kajakken er oftest meget slank og elegant, og der padles med en pagaj, som er en todelt grønlænderåre.

 

Ro lydløst gennem vandet og oplev Grønlands fantastiske naturlandskab til søs. Med lidt held kan det være du kan spotte nogle hvaler, der med deres blåst i luften afløser stilheden.

 

Kajaksejlads er den perfekte måde at betragte Grønlands naturlandskab til søs.

Qajaq

Qajaq betyder kajak på grønlandsk, og kajakken kom til Grønland med den første bølge af immigranter for over 4.000 år siden. Kajakken har siden da været et fast element og en central del af grønlændernes hverdag og fangstkultur.

 

I dag bruges kajakken primært som et transport- og fangstredskab i Grønland. Den klassiske grønlandske kajak bruges mest i de nordlige dele af Grønland, hvorimod havkajakker anvendes på både korte og lange kajakture langs kysten i hele Grønland.

Husk sikkerheden, når du sejler i kajak i Grønland

Når du tager på kajaktur. Hvis du ikke har prøvet at sejle i kajak før, er det derfor ikke i Grønland, du skal prøve det første gang. Naturen er barsk og rå, og det kræver en del erfaring at sejle i kajak her. Hvis du ikke har nok erfaring til at sejle kajak i Grønland, kan du heldigvis opleve Grønland til søs på andre måder.

 

Er du en erfaren kajaksejler, kan du derimod godt tage på tur i kajak i Grønlands smukke natur. Når du glider lydløst gennem vandet, oplever du naturen helt tæt på, på en anden måde end ellers. Desuden indgår du i den ældgamle kulturtradition, det er at sejle i kajak i Grønland.

 

Selv for en erfaren kajaksejler, er det dog vigtigt at huske at tage de rette sikkerhedsforanstaltninger, når du sejler kajak i Grønland. Naturen er barsk, og forholdene er nogle andre, end du er vant til hjemmefra.

VIDSTE DU AT


Ordet kajak er en afledning af Qajaq.
Kajaksejlads i Grønland er ikke for nybegyndere.
Skærgården ved Aasiaat er som skabt til kajakture. Også byer i Sydgrønland tilbyder havkajak på flere niveauer.
Den oprindelige kajaks skelet er bundet sammen af drivtømmer og betrukket med afhårede, fedtede sælskind. I dag er kajakker af plast eller glasfiber.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Her kan du sejle i kajak

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.