Isfjord

Indlandsisen i Grønland har tusinder af år på bagen, og dens magt er overvældende og bjergtagende. Glæd dig til mødet med den nordlige halvkugles største iskappe.

Vidunderlige isfjord

Isfjorden og bræen ved Ilulissat er en attraktion i verdensklasse. Også af den grund blev fjorden i 2004 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi forstår det godt, det er et dyrebart område, som vi skal passe på. Og har man en gang besøgt fjorden og isriget, har man kun et ønske; at gense det.

En boplads i særklasse

Har man sagt isfjord, må man også sige Sermermiut. Sæt jer ved resterne af den gamle boplads en kilometer uden for Ilulissat. Pladsen var beboet frem til midten af 1800-tallet. Med tørvehusruiner og køkkenmøddinger i forgrunden og isbjerge i baggrunden er skitsen gjort til et maleri, der bliver hængende på nethinden.

Du kan besøge Sermermiut ved at flyve til Ilulissat, bopladsen ligger ca. halvanden kilometer syd for Ilulissat.

Se isbræen - Sermeq Kujalleq

Sermeq Kujalleq eller Ilulissat Isbræ, er en kæmpe isbræ, og I bør unde jer selv en flyvetur i helikopter over området. Fra vinduet i helikopteren kan I se ud på havet, på de små sejlende isbjerge, der er på vej sydover og pludselig er de der; de kæmpemæssige luffer på en pukkelhval, der pisker vandet op. Turen starter over land, over fjelde, søer og elve. Dernæst flyver vi over isfjorden og ser de store strandede isfjelde i fjordens munding. Det er en tur, der tager pusten fra en og efterlader varige mærker på det indre ’landkort’.

Gennem World Of Greenland i Ilulissat kan I desuden deltage i både vandreture og sejlture, hvor I fornemmer suset fra den verdensberømte isfjord.

Oplev isfjorden i Nuuk

I Grønlands hovedstad, har du mulighed for at sejle ud og opleve isfjorden. Isfjorden er et storslået naturfænomen ligegyldigt, hvor du ser oplever det. Du kan sejle ud til en af de små bygder, vandre op på fjeldet, og derfra få en udsigt over isfjorden, og alle dens isbræer.

Du kan sejle ud fra Nuuk og se isfjorden hele året, book din flybillet til Nuuk og und dig selv det fantastiske syn, der åbner sig ved at se isfjorden.

VIDSTE DU AT


Sermeq Kujalleq er godt 3.000 km² stor og kælver ca. 40 km³ is hvert år.
Sermermiut bopladsen indeholder levn fra tre indvandringskulturer.
Kangia betyder isfjord, og Sermeq Kujalleq er det grønlandske navn for Ilulissat Isbræ ('den sydlige bræ').
Sermeq Kujalleq er ansvarlig for en tiendedel af hele produktionen af isfjelde fra indlandsisen.
Isfjorden er rig på næringsstoffer, så der er masser af føde til havdyr.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Her kan du opleve isfjorden

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.