Kulusuk

Porten til Østgrønland er Kulusuk, en lille bygd i området af Ammassalik. Befolkningen på den lille klippeø er gæstfrie jægere og fiskere, der er vant til at tage imod turister.

Fakta
  • Porten til Østgrønland
  • Tidligere kendt som 'Cape Dan'
  • ca. 260 indbyggere
  • Lufthavnen er anlagt i 1956
  • Bygd og lufthavn
  • Klippeø i den østgrønlandske skærgård

Om Kulusuk

Kulusuk er både en ø og en bygd i den østgrønlandske skærgård. Her hersker som regel altid aktivitet og travlhed – og det på den gode måde. Hundene skal fodres, sælskindene skal renses, og fangstredskaberne skal gøres klar til turen i morgen, hvis vejret altså vil.

Intro til øst

Kulusuk er indfaldsvejen til det østlige Grønland. Bygden ligger på en lille klippeø mellem takkede fjelde og nær langstrakte fjorde, og i det fjerne glimter havet af hvide toppede isbjerge.

Turister er intet særsyn på de kanter.  Mange endagsturister fra Island kommer til bygden for at få en oplevelse med udsigt! Både til en traditionel bygd, der primært lever af fangst og fiskeri og til den fantastiske Apusiaajik-gletsjer.  Bygden er også kendt for sine talentfulde kunsthåndværkere, og især tupilakker, de traditionelle små figurer i ben eller tand er af høj kvalitet.

Enestående landskab

Landskabet er perfekt at vandre i, og vi anbefaler alle en tur til toppen af fjeldet Isikajia, der ligger i lidt mere end 300 meters højde. Derfra er der en bjergtagende udsigt over de enorme isbjerge i Danmarksstrædet og høje fjelde 100 km borte. 

Vidste du?

  • Turen fra lufthavn til bygd tager ca. 40 minutter til fods og foregår gennem arktisk tundra, med arktisk flora og smørblomster, om sommeren vel at mærke.

  • Hotel Kulusuk ligger få meter fra havet og med direkte udsigt til Apusiaajik-gletsjeren.

  • Før i tiden var Kulusuk øen det tættest befolkede område i Ammassalik området. I 1930 boede 165 mennesker i Kulusuk bygd, mens kun knap 112 boede i Tasiilaq.

  • I kan også bo privat i Kulusuk eller campere over alt i naturen.

 

Oplevelser i Kulusuk

Porten til Østgrønland er Kulusuk, en lille bygd i området af Ammassalik. Befolkningen på den lille klippeø er gæstfrie jægere og fiskere, der er vant til at tage imod turister.

Transport til Kulusuk

Hvordan kommer jeg dertil?

Beflyves med Dash-8 og helikoptere

Du flyver fra Nuuk til Kulusuk på Østkysten. Der er to ugentlige afgange fra Nuuk onsdage og lørdage.

Til Kangerlussuaq er der fra Danmark/Europa om sommeren op til syv afgange, om vinteren fire ugentlige afgange.

Hvordan rejser jeg rundt?

45 minutters vandring fra lufthavn til bygd. Om sommeren foregår transporten i området med forsyningsskibe til bygderne, helikopter og private både. Vinterens transportmidler er helikopter, snescooter, hundeslæde og ski.