Kulusuk

Kulusuk er indfaldsvejen til det østlige Grønland. Bygden ligger på en lille klippeø mellem takkede fjelde og nær langstrakte fjorde, og i det fjerne glimter havet af hvide toppede isbjerge.

Turister er intet særsyn på de kanter. Mange endagsturister fra Island kommer til bygden for at få en oplevelse med udsigt! Både til en traditionel bygd, der primært lever af fangst og fiskeri og til den fantastiske Apusiaajik-gletsjer. Bygden er også kendt for sine talentfulde kunsthåndværkere, og især tupilakker, de traditionelle små figurer i ben eller tand er af høj kvalitet.

Kulusuk

Landskabet er perfekt at vandre i, og vi anbefaler alle en tur til toppen af fjeldet Isikajia, der ligger i lidt mere end 300 meters højde. Derfra er der en bjergtagende udsigt over de enorme isbjerge i Danmarksstrædet og høje fjelde 100 km borte. 

VIDSTE DU AT


Turen fra lufthavn til bygd tager ca. 40 minutter til fods og foregår gennem arktisk tundra, med arktisk flora og smørblomster, om sommeren vel at mærke.
Hotel Kulusuk ligger få meter fra havet og med direkte udsigt til Apusiaajik-gletsjeren.
Før i tiden var Kulusuk øen det tættest befolkede område i Ammassalik området. I 1930 boede 165 mennesker i Kulusuk bygd, mens kun knap 112 boede i Tasiilaq.
I kan også bo privat i Kulusuk eller campere over alt i naturen.

FAKTA


Porten til Østgrønland

Tidligere kendt som 'Cape Dan'

ca. 260 indbyggere

Lufthavnen er anlagt i 1956

Bygd og lufthavn

Klippeø i den østgrønlandske skærgård

Three Hikers In The Mountains Near Qernertivartivit Not Far From Kulusuk In East Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind