Qaanaaq

Qaanaaq området er stedet, hvis du vil helt tæt på den grønlandske inuitkultur. Og faktisk er bygden Siorapaluk en af verdens nordligste bosættelser. Her får ordet 'autentisk' en særlig betydning! Landskabet er anderledes, og vilkårene for et familieliv er barske. Her går man til Pilersuisoq supermarkedet for at købe det, som årstiden kræver, at man skal have for at klare sig.

Indbyggerne er levende eksempler på en hårdfør befolkning, der evner at manøvrere efter de muligheder, som livet og vilkårene nu engang tilskikker. Gennem århundreder har indbyggerne i byen og de omkringsliggende bygder levet af at jagte havpattedyr og isbjørne, og det gør de stadig.

Oplevelser i Qaanaaq

Et barskt eventyrland

Qaanaaq befinder sig under den lysende stjerne med navnet Ultima Thule. Naturen er smuk men barsk, og udsigterne overstiger langt fantasien. Det er her, du finder kamikker, smidige kajakker, bjørneskind og kranier på stativer, midnatssol, sort mørke og det magiske nordlys. Træd ind i universet, mød inuitterne og lær, hvad det også vil sige at være menneske. Husk at lægge vejen forbi det hvide hus, som rummer Qaanaaq Museum. Præcis der begyndte syv af Knud Rasmussens Thule-ekspeditioner.

Byen skråner ned mod havet, der er snorlige veje, og husene ligger på rad og række. Efterhånden skyder nye huse og tidssvarende huse op ad skråningen. Den ligner ingen andre byer, og ingen andre byer har haft tilsvarende udvikling gennem tiderne.

Dramatisk historie

I 1952 etablerede amerikanerne Thule Air Base, og allerede et år senere var der behov for at udvide den. Det fik konsekvenser for den oprindelige befolkning fra bopladsen Uummannaq, der måtte tvangsflytte 100 km nordpå til den nybyggede by; Qaanaaq.

Oplevelser i Qaanaaq

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Butikkernes udvalg ændrer sig i løbet af året i takt med fangerfamiliernes behov. Kun to til tre gange årligt kommer der forsyningsskibe til det nordligste Grønland.
’Ultima Thule’ er en gammel betegnelse for det yderste nord, et punkt der begrebsmæssigt flyttede sig efterhånden som verden blev kortlagt.
Ultima Thule Husflidscenter er kendt og skattet i hele Grønlad for sit fine kunsthåndværk. Tupilakker, skindvanter og smykker af tand fra hvalros og rensdyrtak.
Organiserede udflugter er få. Tag med på en flerdages hundeslædetur med overnatning i telte. Om sommeren i kajak eller en tur i båd til bygderne.
Oplev søkonger i milliontal. Området er kendt for sine fuglefjelde.
Blot 30 km adskiller Grønland og Canada

FAKTA


Grønlands nordligste by

Har alene navnet Qaanaaq

ca. 650 indbyggere

Grundlagt i 1953

Har tre bygder

I et nordgrønlandsk fjordområde omkranset af gletsjere

One Of Tthe Mountain Views In Qaanaaq Photo Aningaaq Rosing Carlsen Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind