Tasiilaq

Tasiilaq er hovedbyen i Østgrønland, og den ene af to byer på hele østkysten. Byen ligger på den store ø Ammassalik, 100 km syd for polarcirklen.

Byen har det hele, kælvende gletsjere, bræer, fangere, maleriske træhuse og sine karakteristiske sylespidse tinder. Samtidig byder øen på frodige dale med rislende elve og et overdådigt blomsterflor.

Oplevelser i Tasiilaq

Isoleret indtil 1884

De første europæere kom først til Østgrønland for cirka 130 år siden. Indtil da levede befolkningen sit helt eget liv i en evig kamp om mad til alle og klæder på kroppen. Åndevæsner, myter og sagn var en naturlig del af hverdagen, og det sætter sit præg på traditioner, kunst og kultur - også i dag.

Kom tæt på et fangersamfund, hvor gamle traditioner holdes i hævd. For eksempel tilfalder en isbjørns skind ikke den, der nedlægger dyret, men den person, der først får øje på den.

Byens nerve

Området ved havnen er byens centrale nerve. Om sommeren banker byens puls tydeligt, når både og joller sejler ud og returnerer gennem indløbet. Fra havnen ser du Polheimsfjeldet, Præstefjeldet og Sømandsfjeldet tydeligt i klart vejr.

Isoleret eller ej, besøger du Tasiilaq, kan du roligt fiske computeren frem og skrive hjem til familien. Internettet er opfundet – også i Tasiilaq, og computerspil, kommunikation i cyberspace og mobiltelefon er stort set hver mands eje.

Oplevelser i Tasiilaq

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Blomsterdalen er fyldt med søer og vandfald og er omkranset af de smukkeste fjelde.
Fodboldbanen er anlagt på sten og grus, og det går hårdt for sig, når støvlerne går amok for at fange den flyvende bold.
Fedtstensfigurer, masker udskåret i træ og tupilakker af træ, knogle, tand og gevirtakker. Østgrønlandsk kunsthåndværk er i meget høj kurs.
Kørekort i hundeslædekørsel? I Tasiilaq er det muligt at få papir på sine færdigheder udi kunsten at styre op til otte hunde og en slæde.

FAKTA


Østgrønlands største by

Hed også før Ammassalik

Ca. 2000 indbyggere

Grundlagt i 1894

Har fem bygder

På øen Ammassalik i Østgrønland

Skiers Climbing Towards Tasiilaq Mountain Hut In East Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind