Sisimiut

Grønlands sjæl trives i landets næststørste by, der viser sig fra sin bedste side året rundt. Om sommeren byder Sisimiut på dykning, vandring og sejlads, mens du om vinteren kan stå på ski, opleve hundeslædeture og køre på snescooter. Sisimiut er kendt for sin prangende energi og iværksættertrang. Rejser du til Sismiut, kan du begynde med en tur i den gamle bydel, så historien kan forplante sig, før du indtager gader, butikker og caféer. Vi anbefaler selvfølgelig også gåture i ’baglandet’ for eksempel til søen, der er et af byens åndehuller.

 

Hvad er en storby uden et kulturhus? Sisimiuts udgave af slagsen, Taseralik, lokker med udstillinger, biograf, musik og teater. En arkitektonisk og lokal perle med tilbud til både gæster og indbyggere. I det hele taget er der gang i byen, hvilket ikke mindst skyldes alle de unge på uddannelsesinstitutionerne.

Oplevelser i Sisimiut

Sisimiut er et eksempel på en moderne by med et opland, der i den grad tiltrækker folk med hang til frisk luft og fysiske udfordringer.

 

Af sted på slæden eller til fods
Rejser du til Sisimiut om vinteren, er det oplagt at prøve en tur på hundeslæde. Sæt dig til rette på slæden med kusken, der professionelt styrer sin flok af pelsede motorer op og ned ad fjeldet. Læn dig trygt tilbage, og nyd det hvide og blå landskab, som kun en lokal Sisimiormiutter forstår at kende. Du bestemmer selv hvor lang tid, du vil bruge. Hytter ligger spredt rundt omkring i området og er perfekte til overnatning. Vandring til toppen af Kællingehætten er også en klassiker i Sisimiut. Har du god tid, kan du vælge den 160 km lange klassiske vandretur til Kangerlussuaq. Om vinteren kan du tage turen fra Sisimiut til Kangerlussuaq på snescooter.

Arctic Circle Race i Sisimiut

Sisimiut er et paradis for alle, der ikke kan få nok af udfordringer i alle afskygninger. Sportsfreaks – og alle andre – kan få afprøvet disciplinerne motion og leg efter temperament og mod. Hvert år afholdes Arctic Circle Race i Sisimiut, et tre dages langrendsløb på over 160 kilometer, med udsigt til fjerne horisonter. Løbet er kendt som verdens hårdeste langrendsløb, hvor både lokale og besøgende skubber deres grænser, mens de samtidig får en oplevelse for livet. Også rollen som tilskuere er værd at tage med, da Sisimiut rummer fest og farver i de dage, løbet foregår. Leder du efter flere muligheder for at dyrke ekstremsport, kan du se hvilken events, der arrangeres i Grønland, her

Oplevelser i Sisimiut

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, midnatssol. hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Kaffemik lever i bedste velgående blandt gæstfrie Sisimiormiutter.

Greenland by Topas arrangerer et utal af ture: Indlandsis, moskusokser, hvaler, forladte bygder, hundeslæder og vandreture tilbage i tiden.
Mange unge kommer til byen for at uddanne sig til arktiske ingeniør ved Center for Arktisk Teknologi på DTU.
Tag på Brættet og køb fisk og kød fra moskusokser og rensdyr. Bare at se udvalget er en imponerende oplevelse.
Air Greenland er fast sponsor af Arctic Circle Race. Selskabet stiller ligeledes op med et medarbejderhold, der tør give sig i kast med ’verdens hårdeste skiløb’.
Hotel Sisimiut tilbyder 4-stjernede konferencefaciliteter og er et populært valg for kurser, møder og konferencer. Et samarbejde med kulturhuset giver mulighed for konferencer med flere hundrede.

FAKTA


Sisimiut er Grønlands næststørste by

Byen hed før også Holsteinsborg

Der bor ca. 5500 indbyggere

Sisimiut blev grundlagt i 1856

Byen har tre bygder

Den ligger på vestkysten lidt nord for polarcirklen

A Snowmobiler Flying High Over A Group Of Friends In The Sisimiut Backckountry In Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind