Der er stort pres på vores kundeservice i øjeblikket. Du kan derfor forvente en lang ventetid.

Find din rejse til Maniitsoq

Om Maniitsoq

Maniitsoq betyder på dansk ’det ujævne sted’, og det er en glimrende karakteristik af byens mange klippehøje og småfjeld, der breder sig ud over flere små øer. Maniitsoq er blevet døbt til ’Grønlands Venedig’, da det ligger i et skærgårdsområde gennemskåret af små kanaler. Kigger man ud over kanalernes vuggende joller og både, ja, så synes der pludselig kun kort vej til Venedig. Det siger sig selv, at en sejltur her er både udfordrende og et must.

Overnatningsmuligheder:

Maniitsoq er beriget med et vildt dyreliv med masser af fisk og vildt. Indimellem kommer en flok pukkelhvaler ganske tæt på kysten og fører sig frem. Besøger I området mellem april og november, tør vi næsten love hvalgaranti. Hvalsafari i Grønland giver dig mulighed for at komme tæt på pukkelhvalerne i en overdådig oplevelse med båd.

Oplevelser i Maniitsoq

Maniitsoq er et paradis for naturelskere, der også kan lide at stå på ski. Byen ligger på en ø, og breder sig ud over flere mindre øer, der bindes sammen af broer.

Heliskiing i Maniitsoq

Maniitsoq er et af de bedste heliskiområder i verden. Er du eventyrlysten så spænd skistøvlerne fast, hop ind i en af Air Greenlands små helikoptere, og tag turen ned ad områdets stejle og jomfruelige fjelde med udsigt til hav og blå fjorde.

Er du til cross country fra forår til midsommer, så slå dig løs på Apussuit-gletscheren. Du kan med fordel benytte dig af snescooternes tilbud om et hurtigt træk op på toppen i 1133 meters højde. Vælg dine egne ruter ned igen.

Får du ikke set det hele på en dag, så anbefaler vi en overnatning i en af områdets to gæstehytter. Apussuit Ski Center ligger ca. 25 km øst for Maniitsoq.

Gode historier i tre bygninger

Kunstmuseet Maniitsoq museum har en rig udstilling af malerier og skulpturer af lokale kunstnere. På museet finder du værker af Aage Gitz-Johansen, der skildrer grønlandsk kultur, myter og sagn. De to øvrige museumsbygninger rummer et fiskerimuseum og et kulturhistorisk museum, hvor der er guf for arkæologisk interesserede.

 

Vidste du?

 • Sukkertoppen er en oversættelse af det hollandske Zuikerbrood, som området i tidernes morgen blev døbt af hollandske hvalfangere.
 • Maniitsoq er paradis for lystfiskere. Du behøver ikke være en dreven lystfisker for at få en ørred i 1-3 kg klassen på krogen. Fra juni til september er der næsten garant for gevinst.
 • Greenland by Topas arrangerer turer som du ikke kan finde andre steder i Grønland. Indlandsisen, Moskusser, hvaler, forladte bygder, hundeslæde- og vandreture.
 • Kunstneren Aka Høegh har sammen med skindsyerske Martha Biilman fra Maniitsoq udsmykket byens kirke, som er fra 1981.
 • Byen er et paradis for kajakfolket, da området er perfekt til sejlads med kajak. Gode landingssteder og fjorde – og frem for alt læ.

Fakta

 • Grønlands sjette største by
 • Hed før også Sukkertoppen
 • ca. 2600 indbyggere
 • Grundlagt i 1755
 • Har tre bygder
 • På en klippeø i den vestgrønlandske skærgård

Transport

 • 4-5 gange om ugen har Air Greenland fly til Maniitsoq fra den internationale lufthavn Kangerlussuaq. Flyvetiden er 35 minutter. Fra Maniitsoq er der også forbindelse til Nuuk.
  Til Kangerlussuaq er der fra Danmark/Europa om sommeren op til syv afgange, om vinteren fire ugentlige afgange
 • Maniitsoq kan sagtens opleves til fods, selvom det kuperede terræn er lidt af en udfordring. Alternativt kan du tage en taxa.
  Om sommeren kan du komme vidt omkring i skærgården med båd, og om vinteren også på ski og snescooter.