Hvalsafari i Grønland

Havet i Grønland vrimler med hvaler. Som tilskuer bliver man både målløs og stum, når man er tæt på de kæmpemæssige pattedyr.

Kom tæt på hvalerne

Havet omkring Grønland vrimler med flere hvalarter, vågehval, finhval, pukkelhval og narhval. Som tilskuer bliver man målløs, når hvalerne boltrer sig i havoverfladen, før de med et plask fra en tonstung krop dykker ned i dybet.

 

Fra midt på sommeren til ud på efteråret er der – næsten – hvalgaranti omkring Paamiut, Nuuk, Aasiaat, Diskobugten og Uummannaq. Det siger dog sig selv, at det er svært at udstede garanti på hvalernes vegne; de svømmer deres egne veje.

 

Til gengæld giver vi garanti for, at en hvalsafari er alle pengene værd, og det er næsten et must, når I besøger Grønland. Skipper er dygtig og har set tonsvis af hvaler, han ved, hvordan han skal nærme sig sikkert, stille og roligt. Og så slår han alarm; alle stimler til rælingen åndeløse af spænding. Resten skal opleves med kikkert, kamera og kolossal tålmodighed. Er I heldige, kan I opleve op til tre og fire arter på en og samme dag.

Hvalsafari blandt isbjerge

Kun vanskeligt kan man fremhæve et område frem for et andet. Dog er hvalsafari i Diskobugtens isfjord en ganske speciel oplevelse. Forestil jer en sejltur blandt majestætiske isbjerge, der har valgt deres egen rute mod det åbne hav. I sig selv er det et eventyr, og når der pludselig dukker en halefinne eller flere op ude i horisonten eller hundrede meter forude, ja så slår hjertet et par ekstra slag i brystet.

Hvalsafari i Grønland

Hvis du har et bestemt ønske om at se en bestemt hval, så skal du lave en grundig research før du rejser. Da hvaler er dyr, der flytter sig fra sted til sted, kan det være svært at regne ud, hvornår de præcist er til stede.
Har du et ønske om at se de smukke hvidhvaler og narhvaler? Så skal du søge destinationer ved Grønlands nordligste kyster. Det er nemlig her der er størst chance for at opleve hvalerne. Generelt er Grønlands nordkyst et godt sted for hvalsafari, blåhvaler og spækhuggere også opholder sig i farvandene en del af året.
På Grønlands sydkyst er der gode chancer for at opleve finhvaler og vågehvaler.

Hvalsafari i Nuuk

Rejser du til Nuuk, er der gode muligheder for at sejle ud i Godthåbsfjorden og opleve pukkelhvaler. Især i farvandene omkring Paamiut, Maniitsoq og Aasiaat svømmer pukkelhvalerne rundt i flere måneder om sommeren, og derfor er der en lang periode for hvalsafari.

VIDSTE DU AT


Grønlandshvalen kan blive op til 18 meter lang og veje op til 100 tons.
Hvaler jages efter internationalt fastlagte kvoter, og flere arter i Grønland er fredede.
World of Greenland i Ilulissat tilbyder hvalsafari over fem timer.
Fra Nuuk udgår bådture på fire timer. I de øvrige byer hjælper det lokale turistkontor med at arrangere hvalsafari.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Greenland Travel

Greenland Travel

Greenland Travel tilbyder ferierejser med fantastiske oplevelser i trygge rammer. Rejsebureauet går forrest i udviklingen af Grønlands turisme - og er også Grønlands største erhvervsrejsebureau.

Her kan du tage på hvalsafari

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.