Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er meget mere end en landingsbane. Naturen ligger foran jer, når I stiger ud af flyet. Her kommer I lettest tæt på indlandsisens enorme isvæg.

Fakta
 • Hovedindfaldsport til Grønland
 • Hed før også Søndre Strømfjord
 • ca. 550 indbyggere
 • Grundlagt i 1941
 • Bygd og atlantlufthavn
 • I bunden af den 180 km lange Kangerlussuaq Fjord

Om Kangerlussuaq

Bygden er Grønlands navle. Det er her, flyene fra den store verden lander og letter, og det er også fra Kangerlussuaq, de små fly summer som bier, når de transporterer mennesker og gods til og fra byerne.

Fra base til bygd

Kangerlussuaq blev anlagt som base af det amerikanske luftvåben i 1941. I dag er der tale om en travl lufthavn og en aktiv bygd med indbyggede muligheder for at komme tæt på naturen.

Indlandsisen - kun 30 km væk

Er I friske, i god form og naturelskere? Tag en tur til fods eller på mountainbike. Pak rygsæk og cykeltaske med telt og forplejning og sæt kursen mod indlandsisen. At stå der på kanten og se den kolossale ismasse glimte i hvidt, blåt og grønt er eventyrligt. En lodret forrevet isvæg med turkise smeltevandsrevner er ren balsam for sjælen. Måske oplever I også bragene, der bryder det andægtige øjeblik, når isstykker river sig løs.

Under alle omstændigheder; hold afstand! Indlandsisen lever sit eget liv. Følg de afmærkede ruter, hvis I vil helt op på isen og nyde udsigten hvidt og bredt i horisonten. Foretrækker I lidt mere komfort, så kører der også biler og jeeps ud til indlandsisen.

Moskusokser, rensdyr og polarræve

Kangerlussuaqs klima er venligt, og vegetationen indbyder moskusokser og rensdyr til et godt liv. Tag med på en tur med bil eller bus og kom tæt på dyreflokke med pelsværk, der er som skræddersyet til området. En af verdens største bestande af moskusokser findes omkring Kangerlussuaq. Dyrene med deres store horn og den imponerende, langhårede pels, virker langsomme og godmodige. Men tag ikke fejl! Hold afstand, helst 30-40 meter, for hvis okserne føler sig truede, sætter de i løb og formår at flytte deres 3-400 kilo tunge krop særdeles atletisk og kvikt.

Bliv et par dage

I området er der flere saltsøer. Husk at lægge vejen forbi den største af dem. Den ligger sydvest for radarstationen Tacan. Smag på vandet, det kan drikkes og smager som mineralvand uden brus.

World of Greenland Arctic Circle (WOGAC)

Partner i Air Greenland koncernen, tilbyder en bred vifte af udflugter i Kangerlussuaq. Er formålet med rejsen et møde eller konference, er der også gode faciliteter.

Vidste du?

 • I Kangerlussuaq er indlandsisen allermest tilgængelig. Du er tæt på iskanten, du kan køre og vandre til den, og du kan sågar bestige den.
 • Grønlands Rejsebureau har rejser, der inkluderer et ophold i Kangerlussuaq, for eksempel i en kombination med en rejse til Ilulissat i Diskobugten, en rejse til Nuuk, eller Sisimiut.
 • Kangerlussuaq er også stedet, hvor du starter eller slutter et krydstogt med Hurtigrutens skib ”M/S Fram”.
 • World of Greenland Arctic Circle (WOGAC), som er partner i Air Greenland gruppen, tilbyder en lang række udflugter i Kangerlussuaq.
  Hvis formålet er møde eller konferance, så er der gode faciliteter til rådighed.
 • Du kan tage et stykke semi-ædl sten med hjem. Tag en sten hammer med ud til Garnet Rock, mejsel et stykke granat og tag det med hjem, du kan eventuelt stille den foran vinduet.

Oplevelser i Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er meget mere end en landingsbane. Naturen ligger foran jer, når I stiger ud af flyet. Her kommer I lettest tæt på indlandsisens enorme isvæg.

Transport til Kangerlussuaq

Hvordan kommer jeg dertil?

Beflyves med Airbus 330 og Dash-8.

Kangerlussuaq internationale lufthavn ligger 4½ timers flyvning fra Danmark. Om sommeren er der op til ti afgange, om vinteren fire ugentlige afgange. Fra Kangerlussuaq er der gode forbindelser til resten af Grønland. Der er for eksempel blot 45-50 minutters flyvning til Nuuk sydpå og til Ilulissat i nord i Diskobugten.

Hvordan rejser jeg rundt?

Tag rundt i bygden og omegn til fods, med bus og om sommeren også på mountainbike. Om vinteren er fire-hjuls-trækkere, hundeslæder og snescootere de mest populære transportmidler.