Indlandsisen i Grønland

Indlandsisen i Grønland har tusinder af år på bagen, og dens magt er overvældende og bjergtagende. Glæd dig til mødet med den nordlige halvkugles største iskappe.

Grønlands indlandsis - En attraktion i særklasse

Naturelskere har i årevis valfartet til Grønland for at komme tæt på den gigantiske iskappe, der fylder 81 % af landets areal. Her er fantastiske kræfter låst fast i et iskoldt favntag af ufattelige dimensioner og former. Når man står der, går det op for en, at hvidt ikke bare er hvidt. Solen gør sit til, at isen blinker i forskellige turkise og grønne nuancer. Et første møde med indlandsisen er både bevægende og bemærkelsesværdigt – og uforglemmeligt.

Hvad er indlandsis?

Indlandsisen er en iskappe i Grønland, der blev dannet for ca. 2-3 mio. år siden. Den er verdens næststørste iskappe, og er altså kun overgået af Antarktis. Den grønlandske indlandsis er stor og dækker 80 % af det Grønlandske areal. Dette gør den til en meget integreret del af den grønlandske natur og kultur og til et populært turistmål.

 

Grønland er ét af de steder i verden, hvor du kan få de mest unikke oplevelser med indlandsisen. Der er flere destinationer i Grønland, hvor det er muligt for dig at komme ud og vandre på indlandsisen. Køre på hundeslæde, eller se indlandsisen fra en helikopter. Mulighederne er mange, så det er kun op til dig at beslutte, hvordan du vil opleve et af verdens største naturfænomener.

Så fjern og alligevel tæt på

Det er uundgåeligt, at tankerne flyver lige så langt væk som ismassen. Hvor langt rækker den fra øst til vest, nord til syd?

I helikopter får du et overblik over afstande, som man knapt kan drømme om. Med båd og vandrestøvler lader det sig gøre at komme tæt på isranden flere steder.

 

I Kangerlussuaq ligger indlandsisen 25 km væk, og du kan nå den både på mountainbike, til fods og i off-roader. Lad dig transportere i off-roader fra Kangerlussuq til Russell Gletsjeren med sine 60 meter lodrette isvægge.

 

Besøger du området om sommeren, er du måske blandt de heldige, der ser isen kælve. Måske har du lyst til en tur, hvor du vandrer i to dage på isen og overnatter i telt? Vi garanterer nattero og ny indsigt om, hvor lille man er i verdenen.

Også i Ilulissat er det muligt at komme ganske tæt på vidunderet. Tag med World of Greenland på en to dages vandretur fra Glacier Lodge Eqi med specielt uddannede guider. Vi følger i den franske polarforsker Paul-Emile Victors fodspor og går op på indlandsisen og ser det turkisblå smeltevand æde sig gennem isen.

VIDSTE DU AT


Indlandsisen danner gletsjere, der af tyngdekraften presses ud mod kysterne. Isen brækker af og bliver til isbjerge.
I randområderne er isen ganske kuperet. Der er kløfter og sprækker, smeltevandssøer og små floder.
Isens alder varierer, fra cirka 500 til 100.000 år ved iskanten. De underste lag har vist sig at være 250.000 år gamle.
Hvis al indlandsis smelter, vil verdenshavene stige med seks til syv meter – det er værd at tænke på!
Is i en eller anden afskygning indgår i stort set alle udflugter. World Of Greenland i Ilulissat arrangerer ture til, ved og på indlandsisen af forskellig varighed.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Albatros Touring Bus. Photo Aningaaq R. Carlsen, Visit Greenland

Albatros Arctic Circle

Albatros Arctic Circle er et lokalt forankret selskab, som arrangerer ture både i Kangerlussuaq og Sisimiut.

På turprogrammets lange liste står indlandsis moskusokser, hvaler, forladte bygder, hundeslæder, vandreture tilbage i tiden og meget mere.

Greenland Travel

Greenland Travel

Greenland Travel tilbyder ferierejser med fantastiske oplevelser i trygge rammer. Rejsebureauet går forrest i udviklingen af Grønlands turisme - og er også Grønlands største erhvervsrejsebureau.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.