Events

Grønland har altid fristet eventyrere med mod på oplevelser i særklasse. En række årlige events bringer landets natur og kultur i spil, i tæt samspil med indbyggerne.

Tag udfordringen op

Deltagerne kommer fra det meste af verden. Oplevelserne kender ingen grænser. Vær med, se på og oplev. De naturskabte kulisser giver oplevelser med løb, ski, musik, kunst, kajak og cykling nye dimensioner.

 

Hver by har sin sportshal, sin fodboldbane og sine langrendsløjper, og hvert år afvikles en række nationale mesterskaber. I kalenderen har vi kun nævnt mesterskaber og events, som er karakteristiske for Grønland, og som gæster udefra kan deltage i.

Marts

Arctic Circle Race - også kendt som et af verdens hårdeste langrendsløb - er Grønlands største internationale begivenhed. Tre dage og 160 km. Løbet samler skiløbere fra hele verden, der bor i en camp midt i den hvide ødemark og overnatter i små telte. Alt sammen ingredienser, som skaber det særlige sociale samvær, som løbet er berømmet for. Læs mere om Arctic Circle Race her

 

Arctic Winter Games - de arktiske vinterlege er den største idræts- og kulturbegivenhed i Nordpolsområdet. Værtskabet går på skift. I 2016 afholdt AWG i Nuuk for anden gang. AWG samler flere tusinde deltagere fra de arktiske folkeslag i USA, Canada, Rusland og Grønland og omfatter både traditionelt kendte vintersportsdiscipliner og særlige arktiske sportsgrene.

 

Grønlandsmesterskab i hundeslædevæddeløb - cirka 30 kuske med deres hundespand er med, når startskuddet går til det årlige mesterskab i hundeslædekørsel. I 2013 deltog en kvindelig kusk for første gang.

April

Arctic Palerfik - fangernes sidste hundeslædetur, inden sneen smelter, og solen for alvor får magt. Den traditionsrige hundeslædetur er en tredages afsked med vinteren og den kolde tid. Turen følger samme rute som polareventyrenen Knud Rasmussen anvendte, når han trænede til sine lange ekspeditioner i Nordgrønland.

Juni

Arctic Midnight Orienteering – orienteringsløb over 20 km – og i midnatssol. Terrænet er en oplevelse i sig selv. Meget kuperet med lyng lav, mos og græs som eneste bevoksning. Og så er der en enestående udsigt til Isfjorden i Ilulissat.

 

Aasiaat Midnight Sun Marathon - maraton i 'de tusinde øers land'. Fire gange skal samme rute løbes, der fører deltagerne rundt om byen og ud til byens lufthavn. Den smukke skærgård, midnatssol, hvaler og et engageret publikum er de hårde fysiske strabadser værd.

Juli

Sommerstævnet Aasivik - musik, kunst, workshops og debat er omdrejningspunktet i sommerstævnet Aasivik. Sommerfestivalen genopstod i 2012 i en ny udgave, som skal danne platform for festivaller fremover.

August

Nuuk Marathon - hovedstaden danner hvert år ramme om et klassisk maratonløb. Ruten er udfordrende og kuperet, og fører deltagerne gennem både det nye og gamle Nuuk og ud i naturen omkring byen. Hvert år stiger deltagerantallet, og deltagere udefra er mere end velkomne. Læs mere om Nuuk Marathon her

Nuuk O-fest - et internationalt orienteringsstævne arrangeret af Nuuks orienterings klub, NASP. Tre dage med orienteringsløb i et fantastisk spændende og udfordrende terræn. Her er ingen træer og bevoksningsgrænser, men fjeld, vandløb og klippeskrænter.

September

Greenland Adventure Race - et adventureløb i nordboernes land i Sydgrønland. Fem dages strabadser med løb, cykling og kajakroning. Bedst kan det beskrives som en grønlandsk udgave af 'ironman', hvor kajak erstatter svømning. GAR indeholder et marathon løb, Leif den Lykkeliges marathon, som man kan deltage i uden at deltage i hele GAR.

Oktober

Polar Circle Marathon - starten går inde ved indlandsisen tæt ved Kangerlussuaq. Ruten går gennem et kuperet morænelandskab med moskusokser og rensdyr i første parket. Løberne fortsætter ruten ad en isvej på selve iskappen. Ikke utænkeligt at ramme 'muren' på flere måder.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.