Se Nordlys i Grønland

Myter og sagn taler deres tydelige sprog; nordlys er ikke for bangebukse. Nordlys er et naturfænomen, der oftest forekommer på den nordlige halvkugle. Det er et yderst spektakulært syn, der er en oplevelse for livet! Nordlys kan ses flere steder i Norden, men ét af de steder, hvor du har de bedste muligheder for at opleve storslået natur, samtidig med det smukke nordlys lyser aftenen op.

Se nordlys i Grønland - verdens største lysshow

Arsarnerit betyder boldspil, og myterne fortæller, at nordlyset kommer frem på himlen, når de afdøde sjæle spiller bold med hvalroskranier. Himmelfænomenet som nordlyset i Grønland, har en naturlig forklaring, som man fuldstændig glemmer, når man fra første parket betragter naturens kolossale lysshow. Når nordlyset rigtigt folder sig ud, er det kaskader af lys, der toner himlen i grønlige og lilla nuancer, og det er et skue med højeste x-factor.

 

Den videnskabelige forklaring på nordlys er, at solens elektrisk ladede partikler mødes med molekyler og atomer i jordens atmosfære i omkring 100 kilometers højde. Det resulterer i et møde, der bedst kan beskrives som blafrende gardiner i gult, grønt og til tider i rødt.

Se nordlys ved mørke aftener

Det særprægede og mystiske nordlys ses bedst på en mørk og klar aften- og nattehimmel over alt i Grønland. Man kan fristes til at tro, at man skal rejse langt mod nord for at få den oplevelse ind på lystavlen. Det er ikke tilfældet. Både i Sisimiut og i Kangerlussuaq arter de klimatiske forhold sig sådan, at der sjældent er skydække og under disse forhold bliver oplevelsen ved at se nordlys i Grønland noget helt særligt.

Hvornår kan jeg se nordlys i Grønland?

Man kan faktisk se nordlys året rundt flere steder i verden. I Grønland optræder det dog ikke i sommermånederne på grund af midnatssolen, så her kan du bedst se nordlys fra september og frem til begyndelsen af april. I Grønland vil du oftest kunne se nordlys ved en midnatstid, og du kan bedst opleve nordlys, hvis du ser på en mørk, klar nattehimmel.

 

World of Greenland tilbyder udflugter i vintermånederne til steder, hvor nordlyset i Grønland i særlig grad giver en overjordisk oplevelse.

 

Hvor kan jeg se nordlys? - Kangerlussuaq
Kangerlussuaq er ét af de bedste steder, hvor du kan opleve nordlys i Grønland. Kangerlussuaq er et trafikalt knudepunkt i Grønland, og du kan med fordel tage et lille stop i Kangerlussuaq for at se nordlys her, før du rejser videre ind i landet. Hvis du er interesseret i at bruge et par dage i Kangerlussuaq, så er der også andre spændende aktiviteter udover at se nordlys. Du kan blandt prøve at køre hundeslæde, eller tage en vandretur på indlandsisen.

Hvor kan jeg se nordlys? - Nuuk

Det bedste af to verdener kan du få ved at se nordlys i Nuuk, her kan du køre få kilometer ud af centrum, og se det fantastiske natur- og lysfænomen: Nordlys. Nuuk er en moderne by, der har masser af spændende oplevelser at byde på. Så hvis du ikke er til små byer og vandreture, men stadig gerne vil se nordlyset i Grønland, så kan du flyve til Nuuk via Kangerlussuaq, og opleve nordlyset i Nuuk fra september-april.

VIDSTE DU AT


Myterne fortæller også, at nordlyset i Grønland kommer nærmere, hvis man fløjter. Men pas på, nordlyset tager den fløjtende med sig. Gør man i stedet som en hund, kan det trænge lyset tilbage.
Efter en tur i nordlyset varmer en kop grønlandsk kaffe ekstra godt. Opskrift - til et glas grønlandsk kaffe: 2 cl whisky, 2 cl Kahlua, 2 cl Grand Marnier, 1 dl varm kaffe. Top med flødeskum. Den brændende Grand Marnier, hældes over, og så er der blafrende nordlys.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Her kan du opleve nordlys

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.