Hundeslæde i Grønland

Oplev den hvide verden

Glid lydløst afsted med halsende hunde i et majestætisk landskab. En hundeslædetur i Grønland er en unik oplevelse du aldrig vil glemme. Samtidig er der noget meget fascinerende ved at opleve Grønlands storslåede natur fra en hundeslæde, som ikke kan sammenlignes med ski og snowboard. Kulden bider lidt i næseborene, men hvad betyder det for en uforglemmelig oplevelse? Kusken på hundeslæden har styr på samtlige haler, der rettes ind på hans kommando. Passageren kan trygt læne sig tilbage og bruge alle sanser på bare at være til stede og nyde den storslåede grønlandske natur.

Hundeslædeture i Grønland

Hvis du gerne vil have en oplevelse for livet, og prøve en hundeslædetur, så skal du rejse til Grønland i vintermånederne fra december til april. Det er på denne årstid, at du kan opleve det storslåede Grønland fra den mest autentiske side, der er en hundeslæde. En tur på hundeslæde bringer dig rundt i landet på en helt unik måde, og som en ekstra oplevelse, er det også i disse måneder, at man har størst chance for at se nordlys. Slædehundene har et uforligneligt energiniveau, og ved synet af slædekusken hopper og hyler hundene, som er klar til at tage dig afsted på en unik hundeslædetur.

 

Hundeslædeture i Grønland kan bookes i alle afskygninger fra få timer til flere dage med overnatninger i fangsthytter og telte. Der er sørget for alt fra forplejning til formfuldendt og varm beklædning. Det er kun dig og din eventyrlyst der sætter grænser for din rejse med hundeslæde.

Hundeslæde i Grønland: En vigtig kulturarv

Hundeslæden er en vigtig del af Grønlands kulturarv og historie. I mere end 4000 år har grønlænderne kørt på hundeslæder for at jage, transporterer sig og klare sig i det arktiske klima. I dag er der færre grønlændere, der bruger hundeslæden til fiskeri eller jagt. I løbet af de seneste 20 år er der sket mere end en halvering af grønlandske slædehunde, da transportmidler som snescooteren i højere grad har afløst hundeslæden. I stedet er hundeslæden i højere grad blevet en fritidsaktivitet og turistattraktion, der både samler lokale og turister. Du kan eksempelvis opleve hundeslædeture i Sisimiut, Ilulissat og Kangerlussuaq.

Hundeslædetur i Ilulissat

Skal du til Ilulissat er det en oplagt mulighed at prøve en hundeslædetur. Vi kan blandt andet anbefale en to dages hundeslædetur til Den døde bræ. Turen går ud fra Ilulissat, ud over Store Akinnaq til Nalluarsuk, hvorfra der er udsigt til Eqi-bræen. Derefter flyver slæderne hen over den tykke is mellem isbjergene.

Hundeslædeture i Kangerlussuaq

Er I til ekspeditionslignende ture, så vælg for eksempel turen mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Turen varer tre dage, og I overnatter i fangsthytter og telte. Som en del af teamet er I med til at lave mad, pakke slæden og fodre hundene.

 

Ankommer I i sommersæsonen til Diskobugten, er der endda mulighed for en tur på hundeslæde i midnatssol. Turen går til Lyngmarksbræen, hvor der er en mageløs udsigt over hele Diskoøen.

 

Der er ingen bedre måde at opleve Grønland på end ved at køre hundeslæde i knitrende sne og med tolv ivrige hunde som forspand - et transportmiddel, som fangere og fiskere har brugt gennem århundreder og stadig bruger, når sne og is ligger tykt og solidt.

Kan man køre på hundeslæde alle steder i Grønland?

Det er muligt at køre på hundeslæde nord for polarcirklen. Nogle af de nemmeste byer at komme til på vestkysten er Kangerlussuaq og Sisimiut. Vil du gerne opleve den grønlandske østkyst, så skal du tage til Tasiilaq og Kulusuk.

 

Du kan finde den destination i Grønland der passer dig bedst her, og booke en flybillet til en oplevelse for livet

VIDSTE DU AT


Ture med hundeslæde kan foregå fra det øjeblik, den første sne er faldet og isen har lagt låg på fjorde og søer. Slædehunde findes kun nord for polarcirklen og i Østgrønland.
Slædernes facon afhænger af, om de skal bruges til kørsel på havis, over fjelde eller i dyb sne.
Gennem mere end 1.000 år er slædehundenes fysik og psyke udviklet, så de i dag er en af de stærkeste arbejdshunde i verden.
Siger kusken ili, ili, ili drejer hundespandet til højre, siger kusken iu, iu, iu skifter retningen og turen går mod venstre.
Husk solcreme med højt faktortal. Solen og refleksionerne er meget stærke.
World Of Greenland og Grønlands Rejsebureau har tilbud, der passer til dig og med udgangspunkt i Kangerlussuaq, Sisimiut samt Ilulissat og andre byer i Diskobugten.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Airplane On Landing Lane In Paamiut. Photo Aningaaq R. Carlsen, Visit Greenland

Greenland Travel

Grønlands Rejsebureau tilbyder oplevelses – og erhvervsrejser. Til Grønland. I Grønland. Og fra Grønland. Deres ekspertise og faglighed gør, at de altid kan tilbyde produkter og løsninger, der passer enhver smag.

Ilimanaq Logde @Peter K 2017 (7)

World of Greenland

World of Greenland er drevet af at levere store oplevelser. Vi har gennem en lang årrække bevæget os fra at være Grønlands største turoperatør med et ambitiøst og bredt omfavnende udflugtskatalog, til nu at spore os ind på vores kerneområde – der hvor vi er bedst.

Albatros Touring Bus. Photo Aningaaq R. Carlsen, Visit Greenland

Albatros Arctic Circle

Albatros Arctic Circle er et lokalt forankret selskab, som arrangerer ture både i Kangerlussuaq og Sisimiut.

På turprogrammets lange liste står indlandsis moskusokser, hvaler, forladte bygder, hundeslæder, vandreture tilbage i tiden og meget mere.

Hotel Soma Lav

Hotel SØMA

Sømandshjemmet tager et socialt ansvar i byen. Det gør de ved at støtte lokale initiativer løbende og selv stå for en række begivenheder.

Her kan du køre på hundeslæde

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.