Find din rejse til Ilulissat

Om Ilulissat

Ilulissat er skønhed for både krop og sjæl. Du befinder dig i Nordgrønlands centrum for kultur, transport og administration. Driftig og indbydende, traditionel og moderne. Området er begunstiget af en natur, der kan tage pusten fra selv den mest garvede gæst. Kangia isbræen fra Ilulissat Isfjord bærer sin del af ansvaret. Hvert år kaster den 35 kubikkilometer is ud i fjorden støbt i naturens egne former – helt op til 100 meter høje. Langsomt sejler de af sted mod fjordens munding, drejer af og tager på den sidste rejse ud i havet.

Oplevevelser i Ilulissat

At stå ved fjorden og iagttage isfjeldene sejle majestætisk forbi løfter livet op i første division. Isfjorden er med god grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Læs mere om Ilulissat isfjorden her. 

Byens lys

Ilulissat betyder isfjelde, og isen, isbjergene og fjorden er da også byens vartegn. Alt det hvide og ubegribeligt store univers sætter et særligt lys, som vil lejre sig i din erindring for altid. Men Ilulissat er også en by, der har langt mere at byde på end byens isfjelde. Byen er både hyggelig og aktiv. I Ilulissat finder du museer, havnemiljø, kirke og byliv med café, restauranter og et diskotek, hvis du er til motion med indlagte rytmer.

Skal du besøge Ilulissat, er der særligt to sæsoner, der skiller sig ud; sommer og vinter. Sommer i Ilulissat byder på kajakturer i midnatssol, hvalsafari og vandreture. Særligt hvalsafari i Diskobugtens isfjord er en helt unik oplevelse. Om vinteren byder Ilulissat en tur på hundeslædekørsel, og hvis du er heldig, kan du opleve Grønlands magiske nordlys.

Generelt set anbefaler vi også en vandretur til Sermermit-bopladsen og en aftentur til Knud Rasmussens mindesten. Herfra er der en fantastisk udsigt over bugten helt over til Diskoøen 75 km ude i horisonten. Er det klart vejr, får du tilgift en solnedgang af den anden verden.

Polarforskeren Knud Rasmussen er født og opvokset i Ilulissat. Læg vejen forbi hans udstilling og få fornemmelsen af det mod og den vilje, der kendetegner de farefulde ekspeditioner i Grønland

Hunde og slæder

Hunde, glam, knurren, gøen og hundeslædekørsel hører med til et besøg i Ilulissat. Om sommeren ligger hundene passive hen. Det er som om, de lader op til travlheden, når sneen falder, og det for alvor bliver koldt. Så har hundene optur; de skal på arbejde med deres slædeføre ud til fangstpladserne eller på tur med gæster, der vil se Ilulissat fra alle verdenshjørner. To timer, en hel dag eller på flerdages ekspeditioner venter forude. 

Greenland by Topas

Greenland by Topas er partner i Air Greenland koncernen. De tilbyder dig en bred vifte af udflugter i Ilulissat. Er formålet med rejsen et møde eller konference, er der også gode faciliteter.

Vidste du?

 • Ilulissat er Grønlands turistcentrum og attraktiv anløbshavn for krydstogtskibe.
 • Air Greenlands partner Greenland by Topas tilbyder en vifte af udflugter. En helikoptertur over isfjorden, sejlads i midnatssol og en hyttetur til Eqi-gletsjeren er blandt sommerens highlights.
 • Kulturhuset Sermermiut huser både biograf og teaterforestilliger. Ofte er der gæsteoptræden af nationale og internationale kunstnere.
 • Det firestjernede Hotel Arctic  - med en ekstra stjerne for sine konferencefaciliteter - er et populært mødested for alverdens politikere, forretningsfolk og forskere.
 • Den schweiziske stjernearkitekt Peter Zumthor har vundet konkurrencen om at tegne det kommende besøgscenter ved Ilulissat Isfjord.
 • Historien om Kællingekløften fortæller, at gamle mennesker i trange tider kastede sig ned i kløften for ikke at belaste familiens økonomi.
 • Terrænløb for viderekomne. Arctic Midnight Orienteering foregår i juni tæt på isfjorden.
 • Vandkræftværket i Ilulissat blev færdigt i 2013. I alt er fem værker i drift, som forsyner seks byer – Ilulissat, Nuuk, Tasiilaq, Qaqortoq, Narsaq og Sisimiut. Resultatet er, at næsten 70 pct. af Grønlands elektricitet kommer fra CO2-fri vandkraft.

Fly og transport til Ilulissat

Fakta

 • Ilulissat er Grønlands tredje største by
 • Byen hedder på dansk Jakobshavn
 • Der bor ca. 4541 indbyggere
 • Ilulissat blev grundlagt i 1741
 • Byen har fire bygder
 • Hovedbyen ligger midt i Diskobugten

Transport

 • Flyv til Ilulissat fra København via den internationale lufthavn i Kangerlussuaq. Enkelte afgange går via Aasiaat. Til Kangerlussuaq er der fra Danmark om sommeren op til seks afgange, om vinteren op til fire ugentlige afgange.  Læs mere om vores flyafgange til Ilulissat her og book din rejse allerede nu.
 • Busser og taxa kører i hele byen, og Hotel Arctic sørger for transfer til hotellet. Til fods kan du opleve det meste af Ilulissat. Tag med en udflugtsbåd til de små bygder eller tag vandreskoene på, hvis du skal ud i baglandet. Om vinteren er hundeslæde og snescootere populære transportmidler.